Amsab-ISG
Bagattenstraat 174
9000 Gent  
Tel.: +32 (0)9 224 00 79
Fax: +32 (0)9 233 67 11

Open maandag van 10 tot 17 uur, dinsdag tot vrijdag van 9 tot 17 uur

 

zie Contact

 
Volg ons ook op:
Facebook
FlickrYouTubeImage
 
Image
 
Image
 
Image
 
HOME
Van ons erf
Image

De erfgoeddag was een groot succes: meer dan 400 mensen bezochten de tentoonstelling Van ons erf. Die loopt nog tot eind mei. Spring gerust een binnen!

 


Lees meer ...
 
Geert Van Goethem in Terzake
Image    

Op 10 april 2015 gaf Geert Van Goethem, directeur van Amsab-ISG, in een inleidende reportage bij het interview met Daniël Termont op Terzake meer uitleg bij de 130e verjaardag van de socialistische partij. Je kan de reportage via deze link integraal herbekijken (vanaf 17'08").

 
Dagblad Vooruit gedigitaliseerd!
Image

De Koninklijke Bibliotheek van België en Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis stellen vanaf vandaag een van hun belangrijkste krantencollecties, met name die van het dagblad Vooruit, digitaal ter beschikking van het publiek. 

Lees meer ...
 
Provinciale Cultuurprijzen
Image     Win, win, win! Waag je kans en stel je kandidaat voor een van de Cultuurprijzen van de provincie Oost-Vlaanderen ...
Lees meer ...
 
Lezen in de lente
Image      'Lezen in de lente' brengt van 8 april tot 1 mei een vijftigtal auteurs en muzikanten samen op 17 activiteiten in 8 dorpen en steden van het land. Onder hen Kader Abdollah, Annelies Verbeke, Walter Zinzen.
Lees meer ...
 
U maakt geschiedenis, wij bewaren ze
Image Het verhaal van gewone mensen. Hun verzet tegen onrecht en discriminatie. Hun strijd voor rechten en gelijkwaardigheid. Voor een betere wereld. Dit is het erfgoed dat door Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis wordt bewaard, ontsloten en gevaloriseerd.
Lees meer ...
 
Presentaties Publieksgeschiedenis:
Image Het onderzoeksseminarie Publieksgeschiedenis laat zijn studenten werkervaring opdoen door middel van een stage. We presenteren hier de resultaten van de twee studenten die in Amsab-ISG stage volgden.
  
Lees meer ...
 
Fototentoonstelling voedselhulp tijdens WO I
Image De tentoonstelling in de gangen van Amsab-ISG met foto's van de voedselbedeling in Brussel tijdens WO I wordt gesmaakt. Kom gerust eens langs !  
Lees meer ...
 
Winnaar Prijs André De Smet
Image Op vrijdag 30 januari werd in het Vredeshuis in Gent de Prijs André De Smet voor de vrede uitgereikt aan Wouter Lips. Hij won de prijs met zijn scriptie Geopolitieke implicaties van Cyberoorlogsvoering: waarom coöperatie waarschijnlijker is dan conflict
Lees meer ...
 
Odis in een nieuw kleedje
Image Trouwe gebruikers hebben het misschien al gemerkt: sinds kort is de publiekscatalogus van ODIS, de onlinedatabank over de geschiedenis van het middenveld, volledig vernieuwd. 
Lees meer ...
 
Inspiratiedag migratiegeschiedenis
Image Nu het stof rond de herdenkingen van 50 jaar migratie is gaan liggen, blijft de vraag hoe te zorgen voor dat erfgoed in de toekomst. Op initiatief van de Unie van Turkse Verenigingen gaat daarover een workshop door op 7 maart.
Lees meer ...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 64 - 84 van 383