Amsab-ISG
Bagattenstraat 174
9000 Gent  
Tel.: +32 (0)9 224 00 79
Fax: +32 (0)9 233 67 11

Open maandag van 10 tot 17 uur, dinsdag tot vrijdag van 9 tot 17 uur

 

zie Contact

 
Volg ons ook op:
Facebook
FlickrYouTubeImage
 
Image
 
Image
 
Image
 
HOME
Nieuw: Regendruppels zijn hier veel kleiner
Image

Een boekje waarin 37 nieuwe Gentenaars vertellen over een object dat hen nauw aan het hart ligt, een herinnering, een plek in Gent die ze koesteren ...

Lees meer ...
 
Studiedag: Tijdelijke migratie en beleid
Image Amsab-projectmedewerker Christophe Declercq spreekt op 30 oktober in Den Haag op een internationale studiedag rond migratie.
Lees meer ...
 
Brood & Rozen, (2015)3

Image

Hoe evolueerde onze koopkracht sinds 1914, wie waren de orangisten die zich afzetten tegen de Belgische revolutie in 1830, wie werkte aan de Belgische kust tussen 1880 en 1965, en hoe verliep het project van de Ghanese gemeenschap  ‘Vogels die niet vliegen gaan dood’? Dit en veel meer in de nieuwe Brood & Rozen. 
Lees meer ...
 
Emile-Zolaprijs 2016
Image

Ben je jonger dan 28 jaar? En is er een politiek, sociaal, economisch of cultureel thema dat je nauw aan het hart ligt? Waag dan je kans en doe mee aan de Emile Zola-Prijs 2016.

Lees meer ...
 
Foto's boekvoorstelling Regendruppels
Image Op 2 oktober stelden we het boekje Regendruppels zijn hier veel kleiner. Verhalen van Gentse nieuwkomers voor in het Gentse MIAT.  Bekijk hier  de foto's.
Lees meer ...
 
Speciaal nummer Kunsttijdschrift over voetbal
Image

Kunsttijdschrift Vlaanderen publiceerde in september een themanummer over voetbal: In de ban van de bal – Esthetica van het voetbal. Amsab-medewerker Martine Vermandere, auteur van het boek over de geschiedenis van de Gantoise, schreef een bijdrage over Voetbal en erfgoed. 

Lees meer ...
 
De Beeldcapsule, stem mee!
Image

Met De Beeldcapsule wil het Vlaams Instituut voor Archivering (VIAA) samen met 27 media- en erfgoedorganisaties, waaronder Amsab-ISG, de unieke verzameling aan audiovisueel archiefmateriaal in Vlaanderen onder de aandacht brengen en de noodzaak aankaarten om zorg te dragen voor dit waardevolle erfgoed.

Lees meer ...
 
Tentoonstelling Louis Deltour
Image

Van 15 tot en met 24 september loopt in het Staf Versluyscentrum in Bredene een tentoonstelling met werken van Louis Deltour. 

Lees meer ...
 
Open Monumentendag in Backstay
Image Op zondag 13 september, Open Monumentendag, biedt Backstay Hostel rondleidingen aan in zijn gebouw in de Sint-Pietersnieuwstraat, waar vroeger de redactie van Dagblad Vooruit en Drukkeriij Het Licht was gehuisvest.
Lees meer ...
 
Belgian refugees 14-18
Image In het kader van het project 'Aan de slag over het kanaal. Belgische vluchtelingen in Engeland tijdens WOI', verzamelen wij getuigenissen en foto's op belgianrefugees14-18.be
Lees meer ...
 
IALHI-conferentie 2015 rond migrantengeschiedenis
Image De International Association of Labour History Institutions (IALHI) wijdt zijn jaarlijkse bijeenkomst in september in Edingburgh aan het thema ‘Global Connections in Labour History: Collecting and Discovering Migrant Workers’ Heritage’.
Lees meer ...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 43 - 63 van 383