Amsab-ISG
Bagattenstraat 174
9000 Gent  
Tel.: +32 (0)9 224 00 79
Fax: +32 (0)9 233 67 11

Open maandag van 10 tot 17 uur, dinsdag tot vrijdag van 9 tot 17 uur

 

zie Contact

 
Volg ons ook op:
Facebook
FlickrYouTubeImage
 
Image
 
Image
 
Image
 
HOME
Gent - Saint-Claude, heen en terug

Gent - Saint-Claude, heen en terug  

In Saint Claude, in de Franse Jura, viert het Maison du Peuple dit jaar zijn honderdste verjaardag. Dat volkshuis was in zijn werking sterk beïnvloed door de Gentse Vooruit. Daarover publiceerde Amsab-ISG een boekje: Gent - Saint-Claude, heen en terug.
Lees meer ...
 
Tentoonstelling vakantiekolonies
Wij zijn goed aangekomen   Op 5 september sloten we de tentoonstelling We zijn goed aangkomen! Vakantiekolonies aan de Belgische kust [1887-1980] in het Caermersklooster af. Die trok in totaal 11.408 bezoekers, een groot succes! 
Lees meer ...
 
Amsab-publicatie op Radio 1
Automobielgeschiedenis   Amsab-medewerker Donald Weber was te gast in het nieuwe programma van Sven Speybrouck en Koen Fillet.
Lees meer ...
 
We zijn goed aangekomen!
We zijn goed aangekomen!
We zijn goed aangekomen!
In het kader van het project We zijn goed aangekomen! Vakantiekolonies aan de Belgische kust [1887-1980] schreef Martine Vermandere een rijk geïllustreerd boek.

Lees meer ...
 
Vakantiekolonies aan de Belgische kust
Vakantiekolonies Het boek, de tentoonstelling en de website vormen samen een project van Amsab-ISG en de provincie Oost-Vlaanderen.
Lees meer ...
 
De droom van een betere wereld
De droom van een betere wereld
De droom van een betere wereld
Dit jaar viert de socialistische partij haar 125e verjaardag. Naar aanleiding daarvan werd het boek De droom van een betere wereld uitgegeven.

Lees meer ...
 
Brood & Rozen, (2010)2
Brood & Rozen 2010_2
Brood & Rozen 2010/2

Brood & Rozen (2010)2
David Huys vertelt over Spanje en zijn verborgen verleden dat gerelateerd is aan de burgeroorlog en de dictatuur. In een postume bijdrage van Ger Harmsen lees je over de natuurbeleving van Jean-Jacques Rousseau.

Lees meer ...
 
Groene scriptieonderwerpen
Nohistory
Nog geen onderwerp voor je scriptie? Dit jaar bieden we je een pakket 'groene' scriptieonderwerpen aan.

Lees meer ...
 
Textielgeschiedenis online
Textielgeschiedenis   Wie de rijke geschiedenis van de textielarbeiders met eigen ogen wil bekijken, kan daarvoor terecht in drie nieuwe digitale bronnenreeksen, gedigitaliseerd met de steun van het Fonds Jules Deconinck en ABVV Textiel, Kleding en Diamant.
Lees meer ...
 
20 jaar abortuswet
Jo Boute Op 3 april was de abortuswet twintig jaar in voege. Discussies tussen voor- en tegenstanders flakkeren weer op. Naar aanleiding daarvan verkoopt Amsab-ISG het boek Jo Boute. Een leven in dienst van de vrouw aan slechts € 5. 
Lees meer ...
 
Archief van Jan Turf
Jan Turf
Recent ontvingen we het archief van Jan Turf. Jan Turf is vooral bekend als woordvoerder, eerst van Greenpeace en later van de Bond Beter Leefmilieu.
Lees meer ...
 
<< Begin < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Volgende > Einde >>

Resultaten 337 - 357 van 383