Amsab-ISG
Bagattenstraat 174
9000 Gent  
Tel.: +32 (0)9 224 00 79
Fax: +32 (0)9 233 67 11

Open maandag van 10 tot 17 uur, dinsdag tot vrijdag van 9 tot 17 uur

 

zie Contact

 
Volg ons ook op:
Facebook
FlickrYouTubeImage
 
Image
 
Image
 
Image
 
HOME
Generaties/Binnenskamers
Binnenskamers
De fotografen Carl Uytterhaegen en Abdul-Vahit Duman zijn voor het project Generaties/Binnenskamers op zoek naar gezinnen met een Turkse of Turks-Vlaamse achtergrond, die hun leefruimtes willen laten fotograferen.
Lees meer ...
 
Oproep "Goal! Voetbal voor 't fabriek"
Goal
Het MIAT plant in 2014 een grote tentoonstelling over fabrieks- en bedrijfsvoetbal. Daarom verzamelt het nu alle mogelijke info en materiaal. Ook jij kan daarmee helpen.
Lees meer ...
 
Bestemd voor Gent
Betemd voor Gent  

Op 20 april waren een 70-tal â??spoorzoekersâ?? en â??getuigenâ?? aanwezig op een receptie in het Gentse stadhuis. Allemaal nemen ze deel aan het project Bestemd voor Gent, een initiatief dat verhalen verzamelt van nieuwkomers in Gent met de klemtoon op hoe die mensen hun leven in de stad hebben opgebouwd. 

Lees meer ...
 
Vuurtoren voor etnisch-culturele diversiteit
Helden van de migratie  

Op het Cultuurforum van 1 juni in Turnhout lanceerden 20 organisaties uit de brede cultuursector de engagementsverklaring Etnisch-culturele diversiteit. Bij die 20 zogenaamde 'vuurtorens' ook Amsab-ISG.

Lees meer ...
 
De Vredesconferentie van Stockholm in 1917
Stockholm 1917  

In 1917 probeerden socialisten in Stockholm een Vredesconferentie samen te roepen. Met de recente verwerving van het archief van Camille Huysmans brengen we een van de meest opgemerkte internationale initiatieven van deze Belgische socialistische voorman onder de aandacht.

Lees meer ...  

 
Erfgoed Petroleum-Zuid bedreigd
Petrol Zuid
Het industrieel erfgoed van Petroleum-Zuid in Antwerpen, waar Amsab-ISG in 2003 nog het project Lijn 13-Protteknie. Petrol Zuid organiseerde, is bedreigd. De Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie roept op om het alsnog van de sloop te redden.
Lees meer ...
 
Tentoonstelling Jules Van Biesbroeck jr.
Jules Van Biesbroeck    Onze tentoonstelling over de Gentse kunstenaar Jules Van Biesbroeck jr., die we dit jaar centraal stelden op Erfgoeddag, kan je nog tot 29 juni bezoeken. (fotoreportage van de Erfgoeddag op flickr)
Lees meer ...
 
Veel volk verwacht
Veel volk verwacht  

Bestel nu de boeiende en lijvige publicatie Veel volk verwacht. Populaire muziekcultuur in Vlaams-Brabant sinds 1800 via de site van de provincie Vlaams-Brabant. Voor Amsab-ISG werkte Robbe Herreman hieraan mee.

Lees meer ...
 
125 jaar socialisten in de Brugse Poort
Brugse Poort
De wijkclub sp.a Brugse Poort viert dit jaar haar 125e verjaardag. Dat viert ze op 12 mei 2012 om 20 uur met een speciale feestzitting en een tentoonstelling.
Lees meer ...
 
Kunstpromotor Paul-Gustave Van Hecke
Image Hendrik Ollivier, collectiehoofd van Amsab-ISG, schreef een bijdrage in Kunstpromotor Paul-Gustave Van Hecke (1887-1967) en de avant-garde, een nieuw cahier van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België.
Lees meer ...
 
Romain Deconinck op Erfgoeddag
Heldenroute Romain 

Voor de Heldenroute op Erfgoeddag gaven Amsab-medewerkers Sofie Vrielynck en Piet Creve een hele dag uitleg bij het standbeeld van Romain Deconinck, aan de Minardschouwburg.

Lees meer ...
 
<< Begin < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Volgende > Einde >>

Resultaten 253 - 273 van 383