Amsab-ISG
Bagattenstraat 174
9000 Gent  
Tel.: +32 (0)9 224 00 79
Fax: +32 (0)9 233 67 11

Open maandag van 10 tot 17 uur, dinsdag tot vrijdag van 9 tot 17 uur

 

zie Contact

 
Volg ons ook op:
Facebook
FlickrYouTubeImage
 
Image
 
Image
 
Image
 
HOME
Uitstap Lille-Roubaix anders bekeken
Vlamigrant
Op zaterdag 27 oktober organiseert Linx+ een uitstap naar Rijsel en Roubaix: Lille-Roubaix anders bekeken. In het spoor van de Vlamigrant. Piet Creve van Amsab-ISG werkte mee aan de inhoudelijke voorbereiding ervan.
Lees meer ...
 
Amsab-ISG in Newtopia

Newtopia

Tot 10 december 2012 loopt in Mechelen de tentoonstelling Newtopia: de staat van de mensenrechten. Daarbij worden ook enkele werken uit onze collectie getoond.
Lees meer ...
 
Mi Abuela Raquel
Mi Abuela Raquel
Ischa van Eckert maakte als eindwerk voor de filmschool Narafi een korte documentaire over zijn grootmoeder Raquel, een van de Spaanse kinderen die tijdens de burgeroorlog in Gent terechtkwam. Daarvoor deed hij ook onderzoek in Amsab-ISG.
Lees meer ...
 
Amsab-medewerkers in Georgi?? - deel 2
Georgie
Begin september 2012 waren collegaâ??s Rita Calcoen en Michel Vermote opnieuw te gast in het Nationaal Archief van Georgi?? in Tbilisi. Ze overhandigden er gedigitaliseerd archiefmateriaal van Camille Huysmans. 
Lees meer ...
 
Wegwijs/En Route gedigitaliseerd
Wegwijs/En route Het blad Wegwijs/En Route van de truckers of de sector Wegvervoer & Logistiek van de Belgische Transportarbeidersbond (BTB), brengt al 25 jaar unieke getuigenissen over leven en arbeid op de weg. Je kan het vanaf nu via onze website raadplegen.

Lees meer ...
 
Eric Hobsbawm overleden
Eric Hobsbawm Eric Hobsbawm, Brits intellectueel en historicus, overleed op maandag 1 oktober 2012 op 95-jarige leeftijd.

Lees meer ...
 
Brochure en website Jozef Chalmet
Viering Chalmet Naar aanleiding van de 50e verjaardag van het overlijden van Jozef Chalmet werd op 14 september 2012 in Zelzate een brochure voorgesteld van Amsab-medewerker Piet Creve over deze spraakmakende socialistische politicus. Tegelijk lanceerden we ook een website over hem.
Lees meer ...
 
Lode Hanck?? over toen en nu
Lode Hanck?? Op donderdag 20 september om 13.30 uur blikt oud-politicus Lode Hancké in Elcker-Ick Centrum in Antwerpen terug op Travaillisme, de toekomst van de arbeidersbewegingen in België, zijn pleidooi van meer dan veertig jaar geleden voor een grote politieke formatie aan de linkerzijde.
Lees meer ...
 
Debat "Macht in de marge?"
Norbert De Baetselier
Image Fotoreportage
Op maandag 10 september organiseerde Amsab-ISG in het Vlaams Parlement het debat Macht in de marge? Gemeentepolitiek in Vlaanderen, over het functioneren van de democratie op lokaal vlak. Dat naar aanleiding van de inventarisatie van het omvangrijke archief van Norbert De Batselier. 
Lees meer ...
 
Bread and Roses Heritage Festival
Bread and Roses   Op Labor Day, jaarlijks op de eerste maandag van september, vindt in Lawrence (Massachusetts) het Bread and Roses Heritage Festival plaats, ter herinnering van de Brood en Rozenstaking daar in 1912.
Lees meer ...
 
Neuzen in Oost-Vlaanderen
Neuzen Curieus Oost-Vlaanderen maakt met de reeks Neuzen in Oost-Vlaanderen al 1 jaar lang kleurrijke boekjes over tal van Oost-Vlaamse gemeenten. Op 31 augustus wordt het 14e in de reeks voorgesteld: Neuzen in Lokeren.
Lees meer ...
 
<< Begin < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Volgende > Einde >>

Resultaten 232 - 252 van 383