Amsab-ISG
Bagattenstraat 174
9000 Gent  
Tel.: +32 (0)9 224 00 79
Fax: +32 (0)9 233 67 11

Open maandag van 10 tot 17 uur, dinsdag tot vrijdag van 9 tot 17 uur

 

zie Contact

 
Volg ons ook op:
Facebook
FlickrYouTubeImage
 
Image
 
Image
 
Image
 
HOME
De avond van het andere F***woord
Image
Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag besteedt nieuwssite DeWereldMorgen.be van 4 tot 10 maart 2013 bijzondere aandacht aan feminisme en seksisme bij ons anno 2013. Als kers op de taart organiseert ze op 8 maart in Vooruit in Gent een feestelijke avond met muziek, beeld en interactie.
Lees meer ...
 
Stad Anders Bekeken: Charleroi en Vilvoorde
Charleroi
In de wandelingenreeks Stad Anders Bekeken trekt Linx+ op 23 maart 2013 naar Charleroi en op 2 april 2013 naar Vilvoorde.
Lees meer ...
 
Vakantiekolonies in de lezingenreeks 'Weldadig Water'
Image  Op 28 februari geeft Martine Vermandere  een bijdrage over Vakantiekolonies in de lezingenreeks 'Weldadig Water' in het kader van Soirée Lanot.

Lees meer ...
 
Call for papers ESSHC - Labour Network
ESSHC  

From 23-26 April 2014 the 10th European Social Science History Conference will take place in Vienna. It brings together scholars interested in explaining historical phenomena using the methods of the social sciences. It is organized in a large number of networks that cover specific fields of interest. One of the largest networks is Labour.

Lees meer ...
 
Social profit in de kou gelaten
Social Profit
Op 31 januari vond in Brussel een demonstratie van de social-profitsector plaats als reactie op de deelakkoorden die de regering onlangs is overeengekomen. Volgens de organisatie namen meer dan duizend afgevaardigden deel aan de demonstratie, onder wie ook medewerkers van Amsab-ISG.
Lees meer ...
 
Bureauverslagen en nota's ABVV gedigitaliseerd
Image   Naast de activiteitenverslagen van het ABVV, kan je nu ook de verslagboeken van het nationaal bureau van de vakbond en de nota’s aan de bureauleden online raadplegen. Die bevatten een schat aan informatie voor de studie van de naoorlogse binnen- en buitenlandse politiek.

Lees meer ...
 
Bronnenboek online
Bronnenboek
Bronnenboek
De elektronische versie van het boek Bronnen voor de studie van het hedendaagse België, waarvan medewerkers van Amsab-ISG enkele hoofdstukken schreven, is sinds kort raadpleegbaar op de website van de Koninklijke Commissie voor Geschiedenis.
Lees meer ...
 
Amandine
Amandine
Amandine

Flor Vandekerckhove schreef Amandine, een sociale roman met de Oostendse vissersgemeenschap als decor. Vanaf nu te koop in Amsab-ISG!
Prijs: € 24,99 (ledenprijs: € 20)

Lees meer ...
 
Brood & Rozen, (2012)4

(2012)4
(2012)4

Het winternummer van Brood & Rozen over de socialistische doods- en rouwcultuur in Gent, Jacob Kats, majorettes, Louis Paul Boon en John Lundström. Veel leesplezier!
Lees meer ...
 
Digitalisering archief Hendrik de Man
Hendrik De ManHet Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis in Amsterdam digitaliseert het archief van filosoof, socialistisch theoreticus en politicus Hendrik de Man.
Lees meer ...
 
De Allerslimste Sos
Image   Het Grote Vergeten, de quizploeg van Amsab-ISG, kroonde zich afgelopen zaterdag in het Depot in Leuven tot Allerslimste Sos in de gelijknamige quiz van curieus.
Lees meer ...
 
<< Begin < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Volgende > Einde >>

Resultaten 211 - 231 van 383