Amsab-ISG
Bagattenstraat 174
9000 Gent  
Tel.: +32 (0)9 224 00 79
Fax: +32 (0)9 233 67 11

Open maandag van 10 tot 17 uur, dinsdag tot vrijdag van 9 tot 17 uur

 

zie Contact

 
Volg ons ook op:
Facebook
FlickrYouTubeImage
 
Image
 
Image
 
Image
 
HOME
The Big Draw Gent
Big Draw In het kader van The Big Window Walk, tijdens The Big Draw Gent, kwam tekenaar Nicolas Keppens de ramen van onze vergaderzaal opfleuren. Bekijk hier enkele foto's van het resultaat.
Lees meer ...
 
Het sterrenalfabet van E.L.T. Mesens
Image 
Nog tot 17 november 2013 kan je in Mu.Zee in Oostende terecht voor de tentoonstelling Het sterrenalfabeth van E.L.T. Mesens. Er is onder meer een fraaie selectie foto's uit onze collectie Vari??t??s te zien.
Lees meer ...
 
100 jaar Vooruit in het STAM
Image 
Op donderdag 19 september nodigden we onze stakeholders uit voor een nocturne van de tentoonstelling 100 jaar Vooruit. Bezocht je die zelf nog niet? Dan kan je nog tot 1 december in het STAM terecht.
Lees meer ...
 
Workshop The Birth of the United Nations
Image On 11 and 12 October 2013 the Amsab-ISH workshop The Birth of the United Nations. Continuities and Discontinuities in a Global Organization was being held in STAM, the Ghent city museum. 
Lees meer ...
 
Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede 2013
Image Op 17 oktober 2011 is het Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede. Het thema dit jaar is 'Recht op wonen'. Vanaf 16 uur vinden er in dit kader allerlei activiteiten plaats op het Sint-Pietersplein in Gent. 
Lees meer ...
 
Geen zeeklassen meer in St.-Idesbald
Image Het Antwerpse stadsbestuur schrapt de vakanties die het al meer dan honderd jaar aanbiedt aan kinderen uit stedelijke scholen. Daaronder ook de vakanties in Sint-Idesbald, een verblijf waaraan we in ons project over vakantiekolonies aan de kust aandacht besteedden.
Lees meer ...
 
Op stap met Linx+
Image Binnenkort organiseert Linx+ twee uitstappen: op 10 oktober naar de Antwerpse haven en op 12 oktober naar Rijsel en Roubaix.
Lees meer ...
 
Terug naar school
Image  

Wij werkten deze zomer dan wel lustig door, maar voor veel anderen is na twee vakantiemaanden het schooljaar opnieuw gestart. We doken in onze collectie en vonden er deze schoolfoto's.

Lees meer ...

 
Brood & Rozen, (2013)2

     

De zomereditie van Brood & Rozen over de canon sociaal werk, sociale dumping in het Europese wegvervoer, de moeilijkheden bij het bewaren en ontsluiten van verenigingsarchief, vakantielectuur aan zee, Vooruit op de Gentse Wereldtentoonstelling in 1913, Oxfam-Wereldwinkels en Jules Destr??e.
Lees meer ...
 
Zuidwaarts
Zuidwaarts 
Amsab-ISG maakte samen met AVS en Trefpunt de documentaire Zuidwaarts, over Belgische arbeidsmigranten die in Noord-Frankrijk gingen werken. Je kan de documentaire hier integraal bekijken.
Lees meer ...
 
Nieuw webportaal voor sociale geschiedenis
social history portal

Amsab-ISG werkte mee aan de nieuwe portaalwebsite www.socialhistoryportal.org. Die geeft toegang tot honderdduizenden gedigitaliseerde documenten over sociale geschiedenis, onder meer uit onze collectie.

Lees meer ...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 169 - 189 van 383