Amsab-ISG
Bagattenstraat 174
9000 Gent  
Tel.: +32 (0)9 224 00 79
Fax: +32 (0)9 233 67 11

Open maandag van 10 tot 17 uur, dinsdag tot vrijdag van 9 tot 17 uur

 

zie Contact

 
Volg ons ook op:
Facebook
FlickrYouTubeImage
 
Image
 
Image
 
Image
 
HOME
12e Nacht van de Geschiedenis
Image Op 25 maart 2014 vindt de twaalfde Nacht van de Geschiedenis plaats. Die staat dit jaar in het teken van het dagelijks leven tijdens de Eerste Wereldoorlog. Amsab-ISG organiseert in het Geuzenhuis een avond met fotograaf Michiel Hendryckx over het oorlogsdagboek van Heinrich Wandt.
Lees meer ...
 
Antwerpse collectie overgebracht naar Gent
Image In onze nieuwsbrief van december kondigden we aan dat onze afdeling in Antwerpen sloot. Intussen werd de omvangrijke collectie (samen ruim 2,5 lopende kilometer archief) overgebracht naar onze Gentse depots.
Lees meer ...
 
K?¤the Kollwitz Museum
Image Op vrijdag 21 februari 2014 opende in Koekelare het vernieuwde K?¤the Kollwitz Museum, gewijd aan het werk van de vermaarde Duitse kunstenares. Amsab-medewerker Martine Vermandere zorgde samen met Bailleul Ontwerpbureau voor de inhoudelijke invulling van de tentoonstelling.
Lees meer ...
 
14-18, dit is onze geschiedenis
14-18 Op 26 februari 2014 opent in het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis, het Legermuseum, de tentoonstelling 14-18, dit is onze geschiedenis!. Ook Amsab-ISG levert daaraan een bijdrage.
Lees meer ...
 
Ontroerd
Vlag Melle Om de meest uiteenlopende redenen wordt een beroep gedaan op de collectie van Amsab-ISG. Toch worden we soms nog verrast. Zoals bij deze vraag naar de vlag van de Socialistische Propagandaclub van Melle.
Lees meer ...
 
Matthijs van der Beek wint Prijs Andr?? De Smet
Image Op 30 januari 2014 reikten Amsab-ISG en Vrede vzw de Prijs Andr?? De Smet uit aan Matthijs van der Beek, voor zijn vergelijkend onderzoek naar de strategie??n van de Vlaamse en Nederlandse vredesbewegingen in hun strijd tegen de plaatsing van kernwapens.
Lees meer ...
 
Gantoise 150
Image In 2014 bestaat KAA Gent 150 jaar. In opdracht van KAA Gent ontwierpen Amsab-medewerkers Mario Van Driessche en Martine Vermandere de website www.gantoise150.be. Die werd vrijdag voorgesteld op een persconferentie in het Gentse stadhuis. 
Lees meer ...
 
Amerikaanse vakbeweging in de Koude Oorlog
American Labor
American Labor's Global Ambassadors
Geert Van Goethem en zijn Amerikaanse collega Robert Waters brachten een aantal specialisten samen om de geschiedenis te schrijven over de wereldwijde actie van de Amerikaanse vakbonden. Op 1 februari 2014 stelde Geert Van Goethem het boek voor bij Interne Keuken op Radio 1.
Lees meer ...
 
Hoera, een jubileum?!
Hoera, een jubileum

Tien jaar geleden verscheen Hoera, een jubileum?! voor het eerst. Toen als syllabus bij een vormingscyclus voor verenigingen, georganiseerd door de Provincie Vlaams-Brabant. De uitgave is intussen al aan zijn vierde editie.

Lees meer ...
 
Prijs Andr?? De Smet 2013
Image Amsab-ISG en Vrede vzw nodigen u van harte uit op de uitreiking van de Prijs Andr?? De Smet op donderdag 30 januari 2014 om 19 uur in de Zebrastraat 32 in Gent.
Lees meer ...
 
VIAA
VIAA

Op dinsdag 10 december 2013 is VIAA, het recent opgerichte â??Vlaams Instituut voor Archiveringâ??, gestart met het digitaliseren van de allereerste tapes van 35 Vlaamse omroepen en cultureel-erfgoed instellingen. Ook Amsab-ISG doet mee.

Lees meer ...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 148 - 168 van 383