Amsab-ISG
Bagattenstraat 174
9000 Gent  
Tel.: +32 (0)9 224 00 79
Fax: +32 (0)9 233 67 11

Open maandag van 10 tot 17 uur, dinsdag tot vrijdag van 9 tot 17 uur

 

zie Contact

 
Volg ons ook op:
Facebook
FlickrYouTubeImage
 
Image
 
Image
 
Image
 
HOME
Antwerpse archieven
Verhuis Antwerpen Gent De verhuis van onze collectie uit Antwerpen naar onze Gentse depots verliep sneller dan gepland. De overgebrachte archieven worden momenteel op rekken geplaatst en kunnen binnenkort opnieuw geraadpleegd worden.
Lees meer ...
 
Digitalisering mondelinge bronnen
VIAA In de rijke collectie van Amsab-ISG bevinden zich heel wat mondelinge bronnen. Die zijn uiteenlopend qua onderwerp, drager en leeftijd. Het Vlaams Instituut voor Archivering (VIAA) digitaliseert nu de meest kwetsbare daarvan.
Lees meer ...
 
Wie het kleine niet eert?
Image Op vraag van Rustoord Privilege, in de Bagattenstraat in Gent tegenover Amsab-ISG, selecteerden we samen met ADVN, KADOC-KU Leuven en Liberaal Archief een reeks oude verkiezingsaffiches. Die zijn nu in de gangen van het rusthuis te zien.
Lees meer ...
 
Call for papers
Image    The 3rd International Conference Strikes & Social Conflicts will be held in Barcelona from 16-19 June 2015. You can find the call for papers here. Participants are invited to submit panel and papers proposals by 15 September 2014.
Lees meer ...
 
Verkiezingsnummer Sampol
Image Samenleving en Politiek publiceert naar aanleiding van de verkiezingen een extra dik nummer over waar deze verkiezingen echt over gaan. Het verschijnt op 22 mei 2014, maar je kan nu al je exemplaar bestellen.
Lees meer ...
 
Het Nationaal Museum
Bende van Einstein  

Katharina Smets stelt voor het Radio 1-programma De bende van Einstein een Nationaal Museum samen. Onlangs kwamen Amsab-medewerkers Paule Verbruggen, hoofd van onze publiekswerking, en Donald Weber, onderzoeker bij Amsab-ISG, er twee museumstukken toelichten.

Lees meer ...
 
Turkije aan de Leie
Image  

Op zondagnamiddag 11 mei organiseren Amsab-ISG en de Buren van De Abdij samen een voorstelling van het boek â??Turkije aan de Leieâ?? van Tina De Gendt

Fotoreportage!

Lees meer ...
 
Brood & Rozen, (2014)1

Brood en Rozen

Een nieuw jaar Brood & Rozen, met een vernieuwde lay-out. In dit nummer lees je over de antikernwapencampagnes in Nederland en België, een Duits zeemanshuis in Antwerpen, 50 jaar migratie naar Gent, Peter Kollwitz, een boekje uit Buchenwald en het archief van El Ele.
Lees meer ...
 
Amsab-ISG en IISG ontwikkelen digitaal depot
Image Amsab-ISG gaat samenwerken met het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) in Amsterdam om het digitale depot dat we bouwden in het kader van het Europese project HOPE, verder te ontwikkelen.
Lees meer ...
 
Onderzoek digitale duurzaamheid
Image Recent werkte Amsab-ISG mee aan een onderzoek naar de behoeften van de cultureel-erfgoedsector rond digitale duurzaamheid. Het Vlaams Instituut voor Archivering (VIAA) gebruikte het rapport van dat onderzoek als basis voor zijn strategisch plan 2015-2019.
Lees meer ...
 
Voorintekening boek Gantoise 150
Image   In het kader van Gantoise 150 schrijft Amsab-medewerker Martine Vermandere momenteel een boek over de geschiedenis van KAA Gent. Dat verschijnt eind 2014, maar wie wil kan daar nu al op intekenen. Doe je dat voor 1 juni, dan komt ook jouw naam in het boek.
Lees meer ...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 127 - 147 van 383