Amsab-ISG
Bagattenstraat 174
9000 Gent  
Tel.: +32 (0)9 224 00 79
Fax: +32 (0)9 233 67 11

Open maandag van 10 tot 17 uur, dinsdag tot vrijdag van 9 tot 17 uur

 

zie Contact

 
Volg ons ook op:
Facebook
FlickrYouTubeImage
 
Image
 
Image
 
Image
 
HOME
Werelddag tegen armoede
Image Amsab-ISG heeft een ruime collectie aan archieven, foto’s, affiches … met betrekking tot de strijd tegen armoede.
Lees meer ...
 
30 jaar Ghanezen in Gent en Oost-Vlaanderen
Image     

In het kader van het migratiejaar en het project 30 jaar Ghanezen in Gent en Oost-Vlaanderen organiseert het Centrum voor de Ontwikkeling van de Jeugd van Ghana op vrijdag 17 oktober 2014 een gezellige vertelavond in het Trefpunt in Gent. 

Lees meer ...
 
Eritrea, het vergeten land
Image     

Op zaterdag 18 oktober 2014 om 15 u organiseert Amsab-medewerker Tecle Zere met de Eritrese gemeenschap een namiddag over Eritrea in Herberg Macharius, in samenwerking met de Buren van de Abdij en Amsab-ISG.

Lees meer ...
 
Hart boven hard
Image     

Amsab-ISG ondertekende samen met het Cultureel-Erfgoedoverleg de alternatieve septemberverklaring van HART BOVEN HARD, een brede maatschappelijke beweging van mensen en organisaties die hopen op méér dan louter vijf jaar besparingspolitiek. Wij hopen dat ook u het initiatief onderschrijft.

Lees meer ...
 
Cd-voorstelling Chantez la vie!
Image     

Bernard van Lent en Anke Hintjens, of Duwoh, toeren al enige tijd met Chantez la vie!. Nu namen ze dat programma ook op op cd. Op vrijdag 10 oktober 2014 om 20 uur stellen ze die voor aan pers en publiek in het MIAT in Gent.

Lees meer ...
 
Brood & Rozen, (2014)3

Image

Het herfstnummer van ons tijdschrift Brood & Rozen ligt alweer bijna klaar. Vanaf eind september te koop bij ons of in de boekhandel. Met artikels over de BWP en de Spaanse Burgeroorlog, het Demokratisch Aktiekomitee, de auto aan zee, onze tentoonstelling over rouwrituelen bij Gentse Turken, Jean Jaurès en het archief van Velt.
Lees meer ...
 
Onderzoek digitale duurzaamheid
Image    

In het kader van VIAA deed Amsab-medewerker Maarten Savels, samen met Rony Vissers (PACKED) en David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheek) onderzoek naar de noden inzake digitale duurzaamheid bij de Vlaamse cultureel-erfgoedinstellingen. Onder andere de casus van het Letterenhuis werd uitgewerkt voor een artikel over het onderzoek in het tijdschrift faro.

Lees meer ...

 
Italië aan de Schelde
Image    

Op zaterdag 27 september 2014 om halfacht organiseert Amsab-ISG in de refter van de St.-Baafsabdij samen met Bel-Italia, Il Caffè, STAM en De Buren van de Abdij Italië aan de Schelde, een avondvullend programma over de Italiaanse gemeenschap in Gent.

Lees meer ...
 
150 jaar Eerste Internationale
Image    

Op 28 september is het 150 jaar geleden dat de Eerste Internationale werd opgericht. Amsab-archivaris Rik De Coninck geeft wat uitleg bij dit internationaal verbond. 

Lees meer ...
 
Thomas Mann en de beeldende kunst
Image Onder de treffende titel Augen auf! loopt vanaf 13 september in Lübeck een tentoonstelling over Thomas Mann en de beeldende kunst, met onder meer werk van Masereel uit onze collectie.
Lees meer ...
 
Verkiezingsonderzoek in Sampol
Image Zopas verscheen het septembernummer van het tijdschrift Samenleving en politiek. Daarin worden exclusief de eerste resultaten bekendgemaakt van het verkiezingsonderzoek dat werd uitgewerkt door het interuniversitair consortium PartiRep (Participatie en Representatie).
Lees meer ...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 106 - 126 van 383