HOME arrow PUBLICATIES arrow Publicatieberichten arrow Veel volk verwacht
Veel volk verwacht PDF Afdrukken E-mail
Veel volk verwacht  

Bestel nu de boeiende en lijvige publicatie Veel volk verwacht. Populaire muziekcultuur in Vlaams-Brabant sinds 1800 via de site van de provincie Vlaams-Brabant. Voor Amsab-ISG werkte Robbe Herreman hieraan mee.

Muziek neemt vele, vaak onverwachte vormen aan. Het dagelijkse leven en de bijzondere momenten die dat leven kruiden, gaan soms met haast onmerkbare, dan weer met intense klanken gepaard. Voor de inwoners van de Vlaams-Brabantse steden en gemeenten was en is dat niet anders. Veel volk verwacht. Populaire muziekcultuur in Vlaams-Brabant sinds 1800 presenteert een verkennende historische studie over deze regionale muziek(beleving). De publicatie verscheen in de reeks Accenten uit de geschiedenis van Vlaams-Brabant en is het werk van vier Vlaamse erkende culturele archiefinstellingen, waaronder Amsab-ISG, in opdracht van de provincie Vlaams-Brabant.

Auteurs Elisabeth Bruyneel, Robbe Herreman, Andreas Stynen en Staf Vos hebben aandacht voor een brede waaier aan thema’s: popzangers en componisten, fanfares en koren, en ook balzalen, festivals en carnavalstoeten krijgen een plaats in een levendig verhaal dat tot nu reikt. Van kerkzang tot dubstep, van harmonieconcours tot de Soundmixshow, van Ann Christy tot Scala … en dat van Aarschot tot Zemst.

Het resultaat is een voor het grote publiek toegankelijk boek dat spreekt - of zingt? - over de verrassende schakeringen van muzikale ideeën en praktijken, een verleden met harmonieën, maar ook met dissonanten. Veel volk verwacht profileert zich eveneens als een opstap en een richtingaanwijzer voor verder onderzoek. 

Bestel het boek op de site van de provincie Vlaams-Brabant.