HOME
Heldenroute: Romain Deconinck PDF Afdrukken E-mail
Romain Deconinck  

34 Gentse deelnemers aan Erfgoeddag 2012 stelden een Heldenroute samen. Op die route maak je kennis met een selectie van 'helden' die een standbeeld of gedenkplaat kregen in Gent.

Elke erfgoedinstelling koos speciaal voor Erfgoeddag een eigen 'held van de dag'. Een medewerker vertelt ter plaatse meer over de relatie tussen de instelling waarvoor hij/zij werkt en de figuur die afgebeeld staat.

Sofie Vrielynck, archivaris van Amsab-ISG, vertelt je honderduit over Romain Deconinck, het boegbeeld van het Vlaamse volkstheater, die een standbeeld kreeg aan de Minardschouwburg.

Uitzonderlijk kan je die zondag ook binnen in Café Romain, het café links van de schouwburg dat onlangs opende en volledig in het teken staat van Romain Deconinck.

Aan de Heldenroute is er een wedstrijd gekoppeld. Ontmoet zo veel mogelijk helden langs de route die je zelf uitstippelt en verzamel een letter op je spaarkaart bij elke stopplaats (spaarkaarten vind je op elke locatie). De letters vormen een vraag en met het juiste antwoord daarop, win je misschien wel een kanotocht voor 5 personen door het historische centrum van Gent ...

Waar? Gentse binnenstad (zie de Gentse Erfgoeddagbrochure)
Wanneer? Elk halfuur toelichting bij iedere held, vanaf 10 uur (tenzij anders vermeld), laatste toelichting om 17.30 uur.

In Amsab-ISG kan je tegelijkertijd terecht voor een tentoonstelling over de kunstenaar Jules Van Biesbroeck jr.

Meer info over Erfgoeddag in Gent vind je in de brochure en op www.erfgoeddag.be.