Image
 
Image
 
La version française de cet article n'est pas disponible.

Image
 
HOME
In beeld: Jules Van Biesbroeck jr. (1873-1965) Convertir en PDF Version imprimable Suggérer par mail
La version française de cet article n'est pas disponible.

Erfgoeddag 2012
  

Op 22 april is het opnieuw Erfgoeddag, met dit jaar ‘Helden’ als thema. In Amsab-ISG stellen we Jules Van Biesbroeck jr. centraal. ‘Wie?’, denk je misschien?

Jules Van Biesbroeck jr. (1873-1965) is een zo goed als vergeten kunstenaar, maar als je even goed rondkijkt in de Gentse binnenstad, vind je her en der werken van hem terug. Stond je ooit al eens stil bij het monument voor François Laurent op het gelijknamige plein? Of bij dat voor Edmond Van Beveren aan het Citadelpark? En wat zeggen 'De mastplanters' aan het Museum voor Schone Kunsten je?

Naar aanleiding van de Heldenroute laat Amsab-ISG je kennismaken met deze geëngageerde beeldhouwer en schilder, van wie ook onze collectie enkele werken bevat.
Waar? Amsab-ISG, Bagattenstraat 174, Gent.
Wanneer? Zondag 22 april 2012, van 10 tot 18 uur.
Toegang gratis.

Tegelijkertijd kan je aan de ticketbalie van Kunstencentrum Vooruit het ontwerp bekijken waarmee Van Biesbroeck deelnam aan de wedstrijd voor het standbeeld van Edward Anseele, maar het uiteindelijk niet haalde.

Kan je er op 22 april niet bij zijn? Geen nood: je kan de tentoonstelling in Amsab-ISG nog tot 29 juni bezoeken, elke werkdag van 9 tot 17 uur.

Meer info over de tentoonstelling in Amsab-ISG: Cet e-mail est protégé contre les robots collecteurs de mails, votre navigateur doit accepter le Javascript pour le voir .
Meer info over Erfgoeddag: brochure (pdf) - www.erfgoeddag.be.