Oh My God! PDF Afdrukken E-mail
Oh my God!   MANA, Expertisecentrum voor Islamitische Culturen in Vlaanderen, lanceert het project Oh My God!. Daarvoor zoekt het jongeren met een moslimachtergrond die verhalen en voorwerpen gaan verzamelen over het leven van moslims in Vlaanderen sinds de jaren 1960.

Om de verscheidenheid aan gebruiken, feesten, tradities … van moslims in kaart te brengen ontwikkelt MANA vzw in 2012 IDrISS, de Interactieve Databank rond Islam in de Samenleving. Onder de noemer OMG! of Oh My God! werkt MANA vzw de komende maanden een traject uit om ook jongeren bij de opbouw van de databank te betrekken. MANA vzw wil hen namelijk aansporen om bij de eerste en tweede generatie moslims in Vlaanderen verhalen, beeldmateriaal en voorwerpen te verzamelen over hun leven, feesten en tradities sinds de jaren 1960 tot nu. Tijdens de workshops Beware!, Shoot! en In your (data)base! komen de jongeren te weten wat daar het nut van is en hoe ze bij het verzamelen te werk gaan. Vanaf nu kan je je voor die workshops inschrijven.

Praktisch
De drie workshops uit de reeks hebben elk op een andere datum plaats. Bovendien kan je de reeks ook op drie verschillende plaatsen volgen. Per locatie is er een andere startdatum. Zo start de reeks in Gent op 7 maart 2012, die in Mechelen op 30 maart 2012 en die in Genk op 2 mei 2012. De andere data en de exacte tijdstippen en locaties worden meegedeeld zodra er meer zicht op het aantal deelnemers.

Amsab-ISG zit in de stuurgroep van het project.

Meer info en contactgegevens vind je in de flyer.