HOME arrow INFO arrow Ingezonden items arrow Duwoh: 'Chantez la vie!'
Duwoh: 'Chantez la vie!' PDF Afdrukken E-mail
duwoh Tijdens de Gentse Feesten, op 24 juli 2011 om 19 uur in de Spiegeltent in het Baudelopark, brengt Duwoh (Anke Hintjes: zang, Bernard Van Lent: accordeon) onder de noemer Chantez la vie! een programma van liederen over verzet en hoop.
'Om te kunnen leven moet een mens eten, slapen, drinken, vrijen en natuurlijk ook zingen. Zingen is een basisbehoefte van de mens. Mensen hebben altijd gezongen: om het werk lichter te maken, om elkaar belangrijke gebeurtenissen te vertellen en natuurlijk om hun liefde te verklaren. Ook onze liedjes gaan over liefde: liefde voor de medemens, liefde voor rechtvaardigheid.'

Anke Hintjens kondigt haar nummers aan als liefdesliedjes, maar zingt over werkstakingen, soldaten die weigeren te schieten, vrouwen die te dom bevonden worden voor het stemrecht ... De liefde die hier bezongen wordt gaat over het leven, het goede leven. Over menswaardig samenleven dat ook vandaag niet vanzelfsprekend is, ook niet in dit land.
Op de heerlijke accordeonbegeleiding van rasmuzikant Bernard Van Lent maakt het publiek een reis door de tijd. Oude stadsliederen en -ballades, een Jiddisch lied over de opstand in het getto van Warschau, een Waals vakbondslied dat vandaag opnieuw gezongen wordt; enkele onverwoestbare liedteksten van Wannes Van de velde door Van Lent zelf op muziek gezet. Bekende en minder bekende liederen over zaken die er toe doen. Crisis, onrecht, liefde, verzet en hoop. Van Bertolt Brecht via Pete Seeger naar Michel Fugain, via Dirk Witte over Friedrich Holländer naar de vele liedteksten uit het publieke domein. In elk continent, in elke periode, zetten mensen hun verontwaardiging op muziek. Het liedjesprogramma is ook een ode. Mensen die van de wereld een beter plek maken, hebben altijd gezongen en zullen dat altijd blijven doen. Wie zingt heeft een langere adem dan wie zwijgt. Chantez la vie! Een ontroerend en een hartverwarmend programma.

Wanneer? zondag 24 juli om 19 uur
Waar? Spiegeltent, Baudelopark, Gent
Gratis toegang.

Meer info over Duwo en enkele luisterfragmenten vind je op hun Facebookpagina.