HOME arrow COLLECTIE arrow Archief Samenlevingsopbouw Gent
Archief Samenlevingsopbouw Gent PDF Afdrukken E-mail
Samenlevingsopbouw

Eind juni haalde Amsab-ISG archief op bij Samenlevingsopbouw Gent. De aanwinst is een verrijking voor onze collectie onder de noemer welzijnswerk.
Onder het motto ‘kansen creëren, grondrechten garanderen’ werkt Samenlevingsopbouw Gent in de 19e-eeuwse gordel van de stad rond thema’s als inkomen, wonen, onderwijs en leefbaarheid. De organisatie ondersteunt en versterkt kwetsbare groepen, zodat die vanuit hun eigen krachten zelf mee oplossingen kunnen geven voor problemen die zich in hun nabijheid stellen. In samenwerking met andere diensten en organisaties en samen met die kwetsbare groepen spoort Samenlevingsopbouw Gent ook beleidsvormers aan om tot duurzame en structurele oplossingen te komen. ‘Iedereen moet van de grondrechten kunnen genieten en ze moeten afdwingbaar zijn.’
Meer informatie over de organisatie vind je op www.samenlevingsopbouwgent.be.

Het archief van Samenlevingsopbouw Gent weerspiegelt de werking van de organisatie met verslagen, briefwisseling en dossiers over afgeronde projecten, zoals Project Budget en Jouw kind groeit op in de wijk. Het materiaal is opgeborgen in 20 verhuisdozen en zal binnenkort verwerkt worden.