HOME arrow ONDERZOEK arrow Studiedag Met toeters en bellen
Studiedag Met toeters en bellen PDF Afdrukken E-mail
Met toeters en bellen   Op 18 juni 2011 vindt in het Provinciehuis in Leuven de studiedag Met toeters en bellen. Populaire muziekcultuur in Vlaams-Brabant plaats. Die kadert in het gelijknamige project waaraan Amsab-collega Robbe Herreman meewerkt.

Ben je muzikant of muziekliefhebber? Ben je actief in een erfgoedvereniging of werk je in de erfgoedsector? En houden de objecten, verhalen, gebruiken en tradities uit ons rijke muziekverleden je in de ban? Dan mag je deze studiedag zeker niet missen.

Amsab-ISG, ADVN, Liberaal Archief en KADOC-K.U.Leuven werken in opdracht van de provincie Vlaams-Brabant aan een historisch onderzoeksproject over populaire muziekcultuur in Vlaams-Brabant in de 19e en 20e eeuw. Op 18 juni stellen de vier onderzoekers hun bevindingen voor.
Je krijgt ook de kans om een muziekerfgoedmarkt te bezoeken, een organisatie van Resonant. Daar vind je tips over hoe je een tentoonstelling kan voorbereiden, hoe je een verenigingsarchief het best bewaart, wat je moet doen om ouder repertoire uit te voeren en nog veel meer.
Bovendien krijg je in de sessie Muziekschatten op zolder (pdf) de unieke gelegenheid om de historische en muzikale waarde van onder andere oude partituren en instrumenten te laten bepalen door experten. Je schat kan je voor 18 juni laten registeren op de website van de provincie Vlaams-Brabant.

In de uitnodiging (pdf) vind je het volledige programma.

Iedereen - geïnteresseerden, muziekliefhebbers, erfgoedverenigingen en -professionals, muziekverenigingen - met een warm hart voor muziek en erfgoed is van harte welkom!

Wanneer? zaterdag 18 juni 2011, van 9.30 tot 16 uur
Waar? Provinciehuis, Leuven