HOME arrow INFO arrow Infoberichten arrow Archiefbank Vlaanderen in het nieuw
Archiefbank Vlaanderen in het nieuw PDF Afdrukken E-mail
Archiefbank
De website van Archiefbank Vlaanderen, met als draaischijf de onlinedatabank voor Vlaams privaat archivalisch erfgoed, onderging voor de tweede maal een volledige make-over. Deze keer is de gedaantewisseling compleet, want ook het logo kreeg een nieuw fris en meer tijdloos karakter aangemeten.
Samen met die nieuwe look werden heel wat nieuwe functionaliteiten geïntegreerd die onder meer de interactiviteit met de bezoekers moet verhogen. Eenieder kan vanaf nu – na inloggen – berichten uit de erfgoedsector posten of reacties plaatsen. Archiefbank wil zo op termijn een digitaal nieuwsportaal worden voor archivalisch erfgoed in Vlaanderen. Vaste waarden als Archieven in de kijker en Partners op het podium schitteren als nooit tevoren. De driemaandelijkse Nieuwsflash van Archiefbank Vlaanderen blijft behouden en is straks reeds toe aan zijn 16e editie.

Extra is er tweemaandelijks een top drie van de meest geraadpleegde archieven uit de databank. De rubriek Aan de slag met archief werd volledig herzien en omgevormd tot een praktische gids. Er werd meer aandacht besteed aan inventarisatie, digitale archieven en digitaliseringprojecten. Daarenboven is er grondig nagedacht over de gebruiksvriendelijkheid en de zichtbaarheid van de website. Zoeken in de databank werd volledig binnen het frame geïntegreerd.

Een nieuwe website, een nieuw logo, een nieuw kleedje in deze zonnige lente van 2011. Surf snel naar www.archiefbank.be!