HOME arrow INFO arrow Infoberichten arrow Sluizeken-Tolhuis-Ham in beeld
Sluizeken-Tolhuis-Ham in beeld PDF Afdrukken E-mail
Sluizeken-Ham   In 2008 startte Victoria Deluxe het wijkproject Sluizeken-Tolhuis-Ham in beeld. In mei rond de organisatie het project af met een tentoonstelling en een documentaire over de wijk.

Victoria Deluxe is gevestigd in de Gentse wijk Sluizeken-Tolhuis-Ham en nam in 2008 het initiatief voor een project over hoe de bewoners hun wijk beleven. Er werden partners gezocht in de buurt, maar ook daarbuiten. Amsab-ISG maakte deel uit van de stuurgroep, vooral vanuit zijn expertise rond de bewaring van al het materiaal dat het project zou opleveren. En er is nogal wat verzameld: heel wat interviews en filmpjes. Sommige wijkbewoners namen ook foto's van hun omgeving.

De voorbije jaren werd tijdens de wijkbraderie een momentopname, een stand van zaken gepresenteerd. In mei organiseert Victoria Deluxe met Sluizeken-Tolhuis-Ham in beeld acht toonmomenten in de wijk, waar buurtbewoners en andere geïnteresseerden het resultaat van drie jaar werken kunnen bekijken.

Het toonmoment opent op zaterdag 7 mei 2011 om 18.30 uur met een muzikale optocht door de wijk onder leiding van de Murgafanfara van Komen en Gaan. Andere toonmomenten zijn er op 8, 13, 14, 15, 20, 21 en 22 mei.

Locatie: De Expeditie (net naast de huidige werkplek van Victoria Deluxe op de ACEC-site, tussen Dok Noord en de Sint-Salvatorstraat in Gent)
Inkom: 3 euro
Reservatie: 09 324 80 26 of Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Voor meer informatie, zie de flyer (pdf) en de website van Victoria Deluxe.