HOME arrow ONDERZOEK arrow Workshop digitale collectie
Workshop digitale collectie PDF Afdrukken E-mail
logo HOPE  
Op 18 en 19 april 2011 was Amsab-ISG gastheer van de derde Best Practices Network Workshop (BPN-workshop) van het Europese project HOPE. De workshop ging over hoe cultureel-erfgoedinstellingen hun gedigitaliseerde collecties naar de grote Europese onlinebibliotheek Europeana kunnen brengen.

De derde BPN-workshop van HOPE bracht ongeveer dertig deelnemers samen uit elf Europese landen. Na voorafgaande workshops in Amsterdam en Lissabon konden de deelnemers zich ditmaal buigen over de zogenaamde implementatieplannen van de instellingen die digitale bronnen zullen leveren.

Het HOPE-project verenigt elf cultuurhistorische instellingen, waaronder Amsab-ISG, uit tien Europese landen die alle samen bijna drie miljoen digitale objecten willen bijdragen aan Europeana. Binnen het project was Amsab-ISG verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een gezamenlijk datamodel, dat de deelnemers in staat moet stellen om hun gegevens te converteren naar het Europeanaformaat. Op de Gentse workshop presenteerde elke instelling haar plannen om die conversie tot een goed einde te brengen.

Image

Flickr

Fotoreportage Geert Bonne