HOME arrow ABOUT US arrow News arrow Nottebohmlezing over mobiliteit
Nottebohmlezing over mobiliteit PDF Print E-mail
English version not available.

De blijde intrede van de automobiel
Op 15 mei 2011 geeft Amsab-medewerker Donald Weber een lezing over de blijde intrede van de automobiel in de Belgische samenleving in de befaamde Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.

Eind 19e eeuw dook de automobiel op in ons land en veroverde die langzaam maar zeker een plaats in de openbare ruimtes en de levens van de Belgen. Dat ging echter niet zonder slag of stoot: de snelheidsobsessie van autobestuurders op onaangepaste wegen met nog minder aangepaste traditionele weggebruiker, leidde tot ongevallen en een algemene sfeer van angst, verontwaardiging en geweld. Doorspekt met anekdotes over West-Vlaamse stoomwagens aan het Chinese hof, de doodscultuur van automobilisten en eenrichtingsverkeer voor voetgangers in Brussel krijg je het levendige en vaak actueel klinkende verhaal van de automobilisering van de Belgische samenleving.

Datum: 15 mei 2011 om 11 uur
Locatie: Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, Nottebohmzaal, Hendrik Conscienceplein 4, Antwerpen

Inkom: € 5 (gratis voor leden van het Dotatiefonds voor boek en letteren)
Reservatie aanbevolen via 03 338 87 10 of This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it .

Meer info op de website van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.