HOME arrow INFO arrow Ingezonden items arrow Colloquium Hendrik de Man
Colloquium Hendrik de Man PDF Afdrukken E-mail
Hendrik de Man  
  
Op vrijdag 25 maart 2011 organiseert de Vereniging Hendrik de Man het colloquium Hendrik de Man, De crisis van de jaren dertig en de huidige financieel-economische crisis, in samenwerking met Amsab-ISG.
Het werk van Hendrik de Man over de grote crisis van de jaren 1930 blijft zijn actualiteitswaarde behouden. Vergelijkingen met de huidige economische crisis liggen voor de hand. Tijd ook om de nodige lessen te trekken uit dit falen van het kapitalisme. Dit alles is onderwerp van het colloquium dat de Vereniging voor de Studie van het Werk van Hendrik de Man organiseert in samenwerking met Amsab-ISG.

Praktisch:
Vrijdag 25 maart 2011 om 14 uur, in zaal 404 (4e verdieping) van het ABVV Bondsgebouw, Ommeganckstraat 47, 2018 Antwerpen
Deelnameprijs: € 12
Inschrijving via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
Betaling op het rekeningnummer BE21 9730 0745 6203 van de Vereniging Hendrik de Man, Wouwstraat 3, 2640 Mortsel

Programma:
- Lode Hancké, uittredend voorzitter van de Vereniging Hendrik de Man, stelt de nieuwe voorzitter voor, Luc Vanneste
- Inleiding door dr. Bob Cools, voormalig lid van het Bureau voor economische programmatie, voorloper van het Planbureau (Bob Cools maakte een analyse van 18 Franstalige artikels, die Hendrik de Man publiceerde in het Bulletin d'Information et de Documentation van de Nationale Bank van België, de tekst hiervan is reeds gepubliceerd in Bulletin nr. 36 en te raadplegen op de weblog                  http://hendrikdeman.skynetblogs.be/publicaties).
- Debat: dr. Piet Clement (historicus, verbonden aan de Bank voor Internationale Betalingen in Bazel, Zwitserland), prof. dr. Ludo Cuyvers (professor internationale economie, specialist in de geschiedenis van het economisch denken van het marxisme en het keynesianisme), dr. John Crombez (economist, sp.a-fractieleider in het Vlaams Parlement)
- Reacties uit het publiek
- Slotwoord door de nieuwe voorzitter Luc Vanneste

Boekenpakket:
De Vereniging Hendrik de Man kondigt graag aan dat ze een pakket boeken van Michel Brélaz voordelig aanbiedt.
Meer info daarover vind je hier (pdf).