HOME arrow INFO arrow Infoberichten arrow Amsab-ISG klinkt op de Cultuurprijs!
Amsab-ISG klinkt op de Cultuurprijs! PDF Afdrukken E-mail
Refter Stam  
Amsab-ISG kreeg op vrijdag 18 februari de Cultuurprijs van de Stad Gent 2010! Dat gebeurde op een officiële plechtigheid in het STAM in Gent.

De Cultuurprijs van de Stad Gent gaat jaarlijks naar een persoon of organisatie die zich verdienstelijk heeft gemaakt op een specifiek cultureel terrein. Dit jaar was dat historisch onderzoek. De jury, voorgezeten door Leen Charles, stadsarchivaris Gent, stelde Amsab-ISG unaniem voor als laureaat.

De motivatie van de jury: 'De jury is van oordeel dat het Amsab-ISG een bijzonder dynamische instelling is zowel op het vlak van wetenschappelijk onderzoek als op het vlak van publieksontsluiting die dan ook instaat voor de creatie van een nieuwe wetenschapsinfrastructuur, zowel fysiek als mentaal. Het Amsab-ISG stimuleert immers nieuw en fundamenteel onderzoek rond sociale bewegingen en werkt daarbij intensief samen met partners.
Zo is er een structureel samenwerkingsverband opgezet met de Universiteit Gent om de wetenschappelijke insteek van de werking te versterken en uit te diepen, maar het instituut is ook steevast een gedreven partner in samenwerkingsprojecten met tal van andere culturele actoren zoals het Huis van Alijn, het Stadsmuseum (STAM), het Museum voor Schone Kunsten ...'

Meer info vind je op de website van de Stad Gent.

Fotogalerij Uitreiking Cultuurprijs Stad Gent, 18-02-2011,  STAM)

Foto's: Henry Patrick (Dienst Voorlichting Stad Gent)