HOME arrow COLLECTIE arrow Archief Ecolife
Archief Ecolife PDF Afdrukken E-mail
Ecolife Ecolife is een vereniging die tot doel heeft om mensen aan te zetten tot ecologische gedragsverandering. In 2009 sloot Amsab-ISG een samenwerkingsakkoord met de organisatie. Het archief dat we toen ontvingen, is nu ontsloten.
Het verhaal van Ecolife begint bij de oprichting van de vzw Global Action Plan Vlaanderen (GAP Vlaanderen) in 1996. Die vereniging wou, naar analogie met haar internationale zusterafdelingen, het EcoTeamprogramma in Vlaanderen invoeren. De werking kende succes over heel Vlaanderen. In 2001 werd Ecolife de opvolger van GAP Vlaanderen. De organisatie ontwikkelt actiemodellen, gericht op ecologische gedragsverandering, en voert die ook uit. Zo wil ze bijdragen tot de realisatie van een duurzame wereld. Ecolife organiseerde onder meer de EcoTeams voor Huishoudens en is voor Vlaanderen licentiehouder van de Ecologische Voetafdruk, een model van het WWF.

Het archief van Ecolife (1994-2007) is een mooie weerspiegeling van de activiteiten van de vzw door de jaren heen. Een archief vol dossiers over allerlei projecten, campagnes en workshops die ze in de loop van de jaren georganiseerd hebben rond milieu, ecologie en duurzaamheid. Het bevat 357 nummers, opgeborgen in 57 dozen (6,27 lopende meter).
Jessica Langouche
maakte de plaatsingslijst.

Meer informatie over dit archief, vind je in Brood & Rozen, (2010)2.