HOME arrow ONDERZOEK arrow HOPE-project Kick off
HOPE-project Kick off PDF Afdrukken E-mail
Hope   Op donderdag en vrijdag 27-28 mei 2010 vond in Amsterdam de Kick off meeting plaats van het Europese HOPE-project.

Image Groepsfoto

Een twintig-koppig team nam deel aan de tweedaagse meeting in het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis in Amsterdam, afkomstig uit tien Europese landen. De zes work package leaders, waaronder Amsab-ISG, namen eerst een beslissing over de prioriteiten voor de eerste zes maanden. De allereerste prioriteit zal een multi-task survey zijn onder de HOPE-deelnemers in juni, gecoördineerd door Amsab-ISG.

Op de tweede dag gaf de EU Project Officer nadere toelichtingen bij de financiële en rapporteringsprocedures, maar niet na ons eerst gecomplimenteerd te hebben met de hoge ranking die het HOPE-projectvoorstel had gekregen.

HOPE (Heritage of the People's Europe) is een door de EU gefinancierd project dat tot doel heeft om de digitale collecties van twaalf IALHI-leden samen te brengen in een centraal digitaal depot, en om de gegevens te verspreiden, onder meer naar Europeana. Het zal lopen over drie jaar, van 2010 tot 2013.