HOME arrow ONDERZOEK arrow Vilvoorde City, meer bepaald in de Far-West
Vilvoorde City, meer bepaald in de Far-West PDF Afdrukken E-mail

Farwest Vilvoorde

ImageFotoreportage 12-09-2009
Van 12 tot en met 19 september 2009 loopt in Vilvoorde de tentoonstelling Vilvoorde City, meer bepaald in de Far-West. Daarnaast is er ook een mooi geïllustreerd boek over het leven in de Far-West. 

Dit project kadert in het onderzoeksprogramma Accenten uit de geschiedenis van Vlaams-Brabant, in opdracht van de provincie.

De TENTOONSTELLING over de Far-West vertelt het verhaal van deze wijk. Twee oorspronkelijke sociale woningen van de tuinwijk (Duchéhof 41-43) worden hiervoor uitzonderlijk in gebruik genomen. In het ene huis leert de bezoeker meer over het verleden via oude familiefoto's, briefwisseling, bouwplannen en krantenartikels. In het andere huis bieden de foto's van fotograaf Piet Janssens u een blik op de wijk vandaag. In het huis nr. 49 stellen kunsentenaars uit de wijk hun werken voor (tentoonstelling KunsThuis).

Een uitgestippelde WANDELING (wandelbrochureImage) laat u kennismaken met de uitgestrektheid van de omgeving en geeft u een zicht op het diverse en eigen karakater van de Far-West. De folder met de route en duiding is te verkrijgen in de tentoonstelling.

In de PUBLICATIE, geschreven door Annelies Tollet, krijgt u een historisch overzicht van de Far-West, vanaf het ontstaan tot vandaag. Het archiefmateriaal bood dikwijls verrassende details die het verleden weer springlevend maakten. De wijk is echter meer dan een geografisch afgebakend stuk grond. Het is ook een verzameling van persoonlijke ervaringen en geschiedenissen. Daarom bundelt de publicatie niet alleen herinneringen aan het leven in de wijk vroeger, maar ook getuigenisssen van jonge bewoners nu. Hierdoor werden zij actief betrokken bij de geschiedenis van de eigen wijk, die tenslotte nog steeds evolueert. Fotograaf Piet Janssens gaf zijn eigen interpretatie van het verhaal van de Far-West.

ImageFotoreportage van de opening (12-09-2009)

Tentoonstelling Vilvoorde City, meer bepaald in de Far-West (flyerImage)
Maurits Duchéhof 41-43, 1800 Vilvoorde
zaterdag 12 september van 14 tot 18 uur
zondag 13 september (Open Monumentendag) van 10 tot 18 uur
zaterdag 19 september van 10 tot 18 uur
14-18 september op afspraak (Annelies Tollet, 0475 25 51 33)

Meer info: www.vlaamsbrabant.be/far-west