Amsab-ISG
Bagattenstraat 174
9000 Gent  
Tel.: +32 (0)9 224 00 79
Fax: +32 (0)9 233 67 11

Open maandag van 10 tot 17 uur, dinsdag tot vrijdag van 9 tot 17 uur

 

zie Contact

 
Volg ons ook op:
Facebook
FlickrYouTubeImage
 
Image
 
Image
 
Image
 
HOME
Wouter Steenhaut wint prijs PDF Afdrukken E-mail
Image Voor zijn jarenlange inzet aan het hoofd van Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis werd aan directeur Wouter Steenhaut de prestigieuze CultuurPrijs Vlaanderen toegekend in de categorie Cultureel Erfgoed.

Op maandag 2 februari 2009 werden voor de zesde keer op rij de CultuurPrijzen Vlaanderen uitgereikt. Met deze prijzen bekroont de Vlaamse Gemeenschap organisaties of personen die het voorbije jaar een bijzondere bijdrage leverden aan het cultuurleven in Vlaanderen.

Er waren twaalf categorieën. Voor elf ervan werden telkens drie organisaties of personen genomineerd. De bekendmaking en de overhandiging van de cultuurprijzen vond traditiegetrouw plaats tijdens een feestelijke ceremonie in aanwezigheid van de minister, de
genomineerden, hun entourage en ruim achthonderd genodigden.

De Amsab-directeur haalde het op Brukselbinnenstebuiten en tapis plein, de beide andere genomineerden in de categorie Cultureel Erfgoed. In de nominatie klonk het als volgt:

"Hard labeur en liefdeswerk. Dat is zowat de rode draad doorheen de beginjaren van het AMSAB, het Archief en Museum van de Socialistische Arbeidersbeweging. Een archief voor contemporaine geschiedschrijving, dat lag toen nog niet voor de hand. Voor medeoprichter Wouter Steenhaut betekende dit vooral veel gesleur met dozen. Archieven werden uit kelders en zolders gered en kregen een voorlopig onderdak in een zijvleugel van de Gentse Vooruit. Tussendoor was er het eeuwig gebedel om financiële ondersteuning. Dankzij de hardnekkigheid en tomeloze inzet van Wouter Steenhaut kon het AMSAB die knellende kinderschoenen ontgroeien."

Meer info op de website van cultuurprijzen

Bekijk het filmportret op klara.be