HOME arrow ONDERZOEK arrow 8e ESSHC in Gent
8e ESSHC in Gent PDF Afdrukken E-mail
European Social Science History Congress Van 13 tot en met 16 april vindt in Gent de European Social Science History Conference (ESSHC) plaats. De ESSHC wordt georganiseerd door het Internationaal Instituut voor Social Geschiedenis (IISG, Amsterdam) in samenwerking met Amsab-ISG.
De ESSHC is een tweejaarlijks, internationaal en interdisciplinair congres, waarbij historici en sociaal wetenschappers bij elkaar worden gebracht. Het congres wordt gekarakteriseerd door een levendige uitwisseling van onderzoeksresultaten en -ervaringen in veel kleine groepen, waarbij geprobeerd wordt de presentaties van gevestigde namen met die van jonge onderzoekers te combineren.

De scheidslijn tussen de geschiedenis en de sociale wetenschappen wordt de laatste decennia minder duidelijk. Historici gebruiken de methoden van de sociale wetenschappen en sociale wetenschappers onderzoeken het verleden. Hoewel ze dat doen met behoud van de tradities van hun eigen discipline, hebben ze elkaars expertise nodig.

Vaak bezitten wetenschappers wel kennis over aanpalende disciplines in eigen land en ook hun vakgenoten in het buitenland kennen ze. Hun kennis reikt echter maar zelden over de disciplinegrenzen én de nationale grenzen heen. De ESSHC biedt een uitgelezen mogelijkheid om collega’s van over die grenzen te ontmoeten, om samen te werken en te discussiëren en om nieuwe contacten voor toekomstige samenwerking te leggen.

Er worden ongeveer 1400 deelnemers verwacht voor een programma van meer dan 350 sessies en ongeveer 1000 papers.

Een organisatie van het IISG in samenwerking met Amsab-ISG, Muziekcentrum De Bijloke, Hogeschool Gent/Koninklijk Academie voor Schone Kunsten en het STAM.
Met de steun van Stad Gent.

Voor meer informatie en het programma zie http://www.iisg.nl/esshc.

Voor het programma van het extra programma zie http://www.iisg.nl/esshc/special-events.php.

Els Hiemstra