HOME arrow ONDERZOEK arrow European Social Science History Conference 2016
European Social Science History Conference 2016 PDF Afdrukken E-mail
Image

Van 30 maart tot 2 april 2016 vindt in Valencia de 11e European Social Science History Conference (ESSHC) plaats. Amsab-ISG neemt ook dit jaar weer deel aan verschillende sessies en activiteiten.

Ook de 11e uitgave van de ESSCH dit jaar is een succes geworden. In zonnig Valencia (Spanje) verzamelden meer dan 1500 deelnemers voor meer dan 350 sessies en een onoverzichtelijk aantal nevenactiviteiten. De onderwerpen bestrijken nagenoeg het volledige vakgebied van de sociale geschiedenis, van Siblings and Life Transitions over Environment, Health and the Soldier's Lot tot Gender Labour Relationships in the Mine Industry.

Traditioneel is de Conference ook een gelegenheid voor heel wat internationale onderzoeksnetwerken om samenkomsten te houden. Zo woonde Amsab-medewerker Donald Weber de bestuursbijeenkomst bij van het European Labour History Network (ELHN), en presenteerde daar het ontwerp van de nieuwe ELHN-website, die door Amsab-ISG wordt gehost.

Op een promotiestand in de centrale ontvangsthal van de Conference werd ook de nieuwe flyer van de International Association of Labour History Organisations (IALHI) verdeeld. Ook een creatie van Amsab-ISG, evenals de bijhorende banners en het nieuwe logo van IALHI. Ter plekke werden enkele voorbereidende gesprekken gevoerd over de organisatie van de IALHI Annual Conference Day, die in 2017 door Amsab-ISG in Gent zal georganiseerd worden. Meer hierover volgt later.

Voor live nieuws vanop ESSHC 2016: zie Twitter #ESSHC16 of de dagelijkse live-verslagen (Day 1) en (Day 2) .

Image