HOME arrow PUBLICATIES arrow Publicatieberichten arrow Boekvoorstelling Richard Minne
Boekvoorstelling Richard Minne PDF Afdrukken E-mail
Image    

Amsab-ISG en de onderzoeksgroep Teksteditie Literatuur in Vlaanderen (UGent)  nodigen u van harte uit op de voorstelling van het boek Literaire kritiek van Richard Minne in ‘Het Geestesleven’ (Vooruit, 1945-1965) op donderdag 21 januari om 19.00 u in de zaal Oude Infirmerie, Het Pand, Onderbergen 1, 9000 Gent

De dichter en journalist Richard Minne (1891-1965) schreef vele jaren voor de cultuurpagina ‘Het Geestesleven’ van de Gentse socialistische krant Vooruit. De teksten bieden een eigengereide en vaak ironische kijk op schrijvers en hun literaire werken.
Dr. Els van Damme presenteert in deze teksteditie voor het eerst alle bijdragen die tussen 1945 en 1965 zijn verschenen in de rubrieken ‘Panorama van de letteren’, ‘Brieven aan een lezeres over de Franse letteren’, ‘Met het potloodstompje’ en ‘Pro en contra’.

Programma
Geert van Goethem, directeur van Amsab-ISG, leidt in.
Ereburgemeester Frank Beke, em. prof. dr. Anne-Marie Musschoot en prof. dr. Yves T’Sjoen spreken over leven en werk van Richard Minne.
Dr. Els van Damme licht de editie toe.
Na afloop biedt de Afdeling Nederlands - Vakgroep Letterkunde (UGent) een receptie aan.

Het boek is te koop na de voorstelling aan € 20.

Daarna is het boek te koop in Amsab-ISG en in boekhandel Walry aan € 25.

Graag inschrijven voor maandag 18 januari via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken (melden met hoeveel personen)

Els VAN DAMME (ed.), Literaire kritiek van Richard Minne in Het Geestesleven’ (Vooruit, 1945-1965), Amsab-ISG/UGent, 2015, 782 pp. 

Image