Amsab-ISG
Bagattenstraat 174
9000 Gent  
Tel.: +32 (0)9 224 00 79
Fax: +32 (0)9 233 67 11

Open maandag van 10 tot 17 uur, dinsdag tot vrijdag van 9 tot 17 uur

 

zie Contact

 
Volg ons ook op:
Facebook
FlickrYouTubeImage
 
Image
 
Image
 
Image
 
HOME
Nieuwe publicatie fietsersbeweging PDF Afdrukken E-mail
Image      Zopas verscheen Vooruit met de fiets!, een recente geschiedenis van de fietsersbeweging, 1975-2015, n.a.v. 20 jaar Fietsersbond.
De nieuwe publicatie is een uitgave van de Fietsersbond in samenwerking met Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis. Het eerste deel behandelt de geschiedenis van de fietsactivisten en de door hen opgerichte verenigingen van 1975 tot nu, van de hand van Bea Vanelsander. Stef Leroy geeft daarna een overzicht van de belangrijkste acties van de voorbije decennia, en maakt het bilan op van twintig jaar wapenfeiten van de Fietsersbond. Fietsersbond-directeur Mikaël Eeckhoudt ten slotte tekent een gedetailleerd en inspirerend toekomstbeeld voor de fietsersbeweging.

Amsab-medewerkers Gert Van Overstraeten en Donald Weber verleenden hun medewerking aan de tekst. Het boek kan besteld worden via de website van de Fietsersbond aan de democratische prijs van 15 euro. Een fraai geïllustreerd, origineel cadeau voor onder de kerstboom!

Image 

Bea Vanelslander, Stef Leroy & Mikaël Eeckhoudt, Vooruit met de fiets! De fietsersbeweging in Vlaanderen en Brussel. Brussel, Gent: Fietsersbond-Amsab-ISG, 2015, 68 p. ill.

Meer info op de website van de Fietsersbond