HOME arrow ONDERZOEK arrow Verander de wereld! docu over Greenpeace
Verander de wereld! docu over Greenpeace PDF Afdrukken E-mail
Image De documentaire How to Change The World loopt momenteel in Belgische filmzalen. Voor historisch onderzoek over Greenpeace Belgium is Amsab-ISG uw partner!

"You know we're all gonna die," zegt een van de Greenpeace-actievoerders tegen de kapitein van het gammele en verroeste schip dat ze - misschien iets te enthousiast - ingehuurd hebben om de ijsschotsen van Alaska te trotseren en de Amerikaanse kernproef op het eilandje Amchitka tegemoet te varen. Het is herfst 1971 en de nucleaire test kunnen ze niet tegenhouden, maar Bob Hunter en zijn team weten bij hun terugkeer dat ze hun eerste mind bomb geplant hebben. Hun Greenpeace is een van de eerste organisaties die erin slaagt om met directe actie en internationale media-aandacht de publieke opinie wereldwijd te mobiliseren.

We geven graag even aandacht aan How To Change The World, een boeiende en inspirerende documentaire van regisseur Jerry Rothwell over de beginjaren van Greenpeace (International). De film loopt momenteel in diverse Belgische filmzalen.

Amsab-ISG is al jaren de vaste archiefpartner van Greenpeace Belgium, en verzamelt sinds de jaren 1990 de papieren en andere materiële getuigenissen van deze actiegroep. Inclusief een fraaie en bijna volledige verzameling verroeste blikken met stalen van nucleair afval en andere giftige stoffen die ooit door Greenpeace werden bestudeerd, maar laat dit u vooral niet afschrikken.

Indien u geïnteresseerd bent om onderzoek te doen over dit fascinerende stukje geschiedenis van sociale bewegingen in Vlaanderen, neem dan contact op met Amsab-ISG.