HOME arrow ONDERZOEK arrow Fietsersbond blaast 20 kaarsjes uit!
Fietsersbond blaast 20 kaarsjes uit! PDF Afdrukken E-mail
Image Op zaterdag 28 november viert de fietsersbeweging feest ter gelegenheid van het twintigjarige bestaan van de Fietsersbond. Er is een debat, een paar lezingen, een receptie en natuurlijk een knallend avondfeest in de Oude Graanmarkt in Brussel.

 

In mei 1995 werd de jaarlijkse Fietsmanifestatie in Antwerpen - die dat jaar met dertigduizend deelnemers opnieuw een groot succes was - uitgeroepen tot 'startdag van de Fietsersbond'. Het was de bedoeling om in Vlaanderen een 'nationale' bond te creëren, zoals dat toen al een tijd in Nederland bestond, voor de fietsersactivisten in Antwerpen, Gent en Brussel. De eerste duizend leden schreven nog diezelfde dag in. Sindsdien is de Fietsersbond uitgegroeid tot een speler waarmee rekening wordt gehouden op het terrein van fietsersbelangen en transport en ecologie, ook van de kant van de overheid.

De Fietsersbond viert dus feest op 28 november. Kom zeker meefeesten! Vanaf 14 uur begint een programma van debatten en lezingen, waaronder ook een lezing door Amsab-medewerker Donald Weber onder de titel Cyclist Bolsheviek: De motorisering van de openbare ruimte, 1890-1940. Om 18 uur begint dan het swingend avondfeest. Steek een spaakje bij!

Programma en meer details vindt u hier.

Meer weten over de geschiedenis van de Fietsersbond? Lees ook het artikel in Brood & Rozen