HOME arrow TENTO arrow Tentoonstelling Louis Deltour
Tentoonstelling Louis Deltour PDF Afdrukken E-mail
Image

Van 15 tot en met 24 september loopt in het Staf Versluyscentrum in Bredene een tentoonstelling met werken van Louis Deltour. 

Louis Deltour (1927-1998)

Samen met Roger Somville en Edmond Dubrunfaut vormde Louis Deltour in de jaren 1950 het collectief Forces Murales. Geïnspireerd door zowel de Mexicaanse muralisten als door aloude tapijtkunst maakten zij epische werken over de strijd en het lijden van de arbeidersklasse. Na Forces Murales gingen de drie hun eigen weg. Waar Somville en Dubrunfaut naam en faam maakten in de kunstwereld, bleef Louis Deltour in de luwte werken. Trouw aan zijn engagement, ver weg van galerijen en wars van alle commercie, schilderde hij op gevels van schoolgebouwen en exposeerde alleen in volks- of buurthuizen. Helaas kreeg zijn werk daardoor nooit de aandacht dat het verdiende en bleef hij een onbekende voor het grote publiek.

Opening en receptie op vrijdag 18 september om 18 uur in het Staf Versluyscentrum, Salle Ponente, Kapelstraat 76, te Bredene 

Wil je er bij zijn, graag een seintje (aantal personen) naar: 
Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken  of 09 224 00 79 (Amsab-ISG) 

De tentoonstelling loopt van 15 t.e.m. 24 september. 

Image  

Hier  alvast een voorsmaakje.