HOME arrow ABOUT US arrow News arrow Verhalenverzameldag in het Red Star Line Museum
Verhalenverzameldag in het Red Star Line Museum PDF Print E-mail
English version not available.

Image Kent u nog verhalen over vluchtelingen naar Engeland tijdens WO I? Bezit u nog foto’s of documenten van familie die is gevlucht, kom dan naar het Red Star Line Museum. Medewerkers van het museum en Amsab-ISG staan klaar om naar uw verhaal te luisteren en uw documenten te bekijken.  

Wist u dat de gebouwen van de Red Star Line na de Eerste Wereldoorlog dienden om de teruggekeerde vluchtelingen uit Engeland op te vangen?
Ook omdat bijna de helft van de vluchtelingen uit Antwerpen kwam, helpt het Red Star Line Museum graag mee met Amsab-ISG om hierrond getuigenissen te verzamelen. 

Deze dag kadert in het  internationaal erfgoedproject Aan de slag over het kanaal Belgische vluchtelingen in Engeland tijdens WO I, dat gesteund wordt door de Vlaamse overheid.


Praktisch
Zondag 15 november 2015
Vanaf 10 uur

Red Star Line Museum
Montevideostraat 3
2000 Antwerpen
www.redstarline.be   

Inschrijven vóór 9 november bij  This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it  of tel. 09 224 00 79

Amsab-ISG  is  op zoek naar verhalen.  Het is dus niet mogelijk om op deze dag objecten te verkopen of te laten schatten.

pontonbrug_430.jpg 
 Foto: Vluchtelingen proberen per boot of via de pontonbrug over de Schelde Antwerpen te verlaten (Koninklijk Legermuseum, Brussel)