Amsab-ISG
Bagattenstraat 174
9000 Gent  
Tel.: +32 (0)9 224 00 79
Fax: +32 (0)9 233 67 11

Open maandag van 10 tot 17 uur, dinsdag tot vrijdag van 9 tot 17 uur

 

zie Contact

 
Volg ons ook op:
Facebook
FlickrYouTubeImage
 
Image
 
Image
 
Image
 
HOME
Verhalenverzameldag in het Red Star Line Museum PDF Afdrukken E-mail
Image Kent u nog verhalen over vluchtelingen naar Engeland tijdens WO I? Bezit u nog foto’s of documenten van familie die is gevlucht, kom dan naar het Red Star Line Museum. Medewerkers van het museum en Amsab-ISG staan klaar om naar uw verhaal te luisteren en uw documenten te bekijken.  

Wist u dat de gebouwen van de Red Star Line na de Eerste Wereldoorlog dienden om de teruggekeerde vluchtelingen uit Engeland op te vangen?
Ook omdat bijna de helft van de vluchtelingen uit Antwerpen kwam, helpt het Red Star Line Museum graag mee met Amsab-ISG om hierrond getuigenissen te verzamelen. 

Deze dag kadert in het  internationaal erfgoedproject Aan de slag over het kanaal Belgische vluchtelingen in Engeland tijdens WO I, dat gesteund wordt door de Vlaamse overheid.


Praktisch
Zondag 15 november 2015
Vanaf 10 uur

Red Star Line Museum
Montevideostraat 3
2000 Antwerpen
www.redstarline.be   

Inschrijven vóór 9 november bij  Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken  of tel. 09 224 00 79

Amsab-ISG  is  op zoek naar verhalen.  Het is dus niet mogelijk om op deze dag objecten te verkopen of te laten schatten.

pontonbrug_430.jpg 
 Foto: Vluchtelingen proberen per boot of via de pontonbrug over de Schelde Antwerpen te verlaten (Koninklijk Legermuseum, Brussel)