HOME arrow INFO arrow Infoberichten arrow Romain 100
Romain 100 PDF Afdrukken E-mail
Image      

Romain Deconinck, het boegbeeld van het Gentse volkstheater werd 100 jaar geleden geboren in Gent, op 7 december 1915. Op zondag 31 mei wordt het feestelijke startschot van Romain 100 gegeven in het Huis van Alijn. 

Een hele dag café-chantant in de binnentuin, gebracht door de crème de la crème van de huidige Gentse volksartiesten, die vandaag nog steeds met veel gemak en bravoure beroep doen op het Deconinck-repertoire. Dat bevindt zich integraal in het archief van Romain Deconinck, dat in Amsab-ISG wordt bewaard.

Echtgenote Yvonne Delcour en de vroegere acteurs van de Minardschouwburg (de legendarische Beren) worden die dag door het Gentse schepencollege gehuldigd. 

Programma:
11 uur: Vrienden van de Poel 
14.30 uur: Willy Bart Gezelschap
18 uur: 'Liedjes van Romain Deconinck' - slotshow met Combo Ronny Marino en gastoptredens van Pat Remue, Fred Geirnaert, Jean Pierre Maeren, Margriet Bruggeman, Jan De Raedt, Lily Castel en Wim Claeys.
Presentatie : Bob De Moor en Luk De Bruyker

Wanneer? zondag 31 mei 2015 van 11 tot 20 uur
Waar? Huis van Alijn, Kraanlei 65, Gent
Prijs? gratis + gratis museumtoegang

Voor meer info kan je bellen of mailen naar het Huis van Alijn: 09 269 23 50 of  Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

Raadpleeg www.romain100.be, ontworpen door Amsab-medewerkers Mario Van Driessche en Sofie Vrielynck, voor het verdere verloop van het herdenkingsjaar Romain 100.  

Het initiatief Romain 100 werkt samen met het Huis van Alijn, Amsab-ISG, Trefpunt en Minard. Met medewerking van de Stad GentDe Gentenaar en Uitbureau.
 
Voor alle info: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken