HOME arrow INFO arrow Infoberichten arrow Tijdschriftenkoepel Folio gelanceerd
Tijdschriftenkoepel Folio gelanceerd PDF Afdrukken E-mail
folio        

Folio, een nieuwe tijdschriftenkoepel waarvan ook ons tijdschrift Brood & Rozen lid is, hield zichzelf op vrijdag 19 december 2014 boven de doopvont in een volle Ter Arken-zaal in de Brusselse BOZAR. Dat gebeurde met een debat tussen drie cultuurministers.

Sven Gatz, Luc Martens en Bert Anciaux gingen onder moderatie van Werner Trio (Klara) dieper in op het Vlaamse cultuurbeleid van vroeger, vandaag en morgen. Een verslag van deze geslaagde avond vind je via deze link. Hier onderaan vind je enkele foto’s van de avond in BOZAR, een uitgebreidere reportage kan je op de Facebookpagina van Folio bekijken.

De bijna 30 tijdschriften die zich in Folio verenigen, willen samen de meerwaarde van tijdschriften zichtbaarder maken. In zekere zin is Folio de opvolger van het in 2014 ter ziele gegane CeLT (Culturele en Literaire Tijdschriften), maar dit nieuwe samenwerkingsverband heeft een paar extra missies:

  • een gezamenlijke stem vertolken bij de overheid;
  • de interne samenwerking tussen tijdschriften bevorderen;
  • de zichtbaarheid van de tijdschriften vergroten bij meer mogelijke partners;
  • inzichten uitwisselen over toekomstige opportuniteiten en uitdagingen.

In het memorandum van Folio kan je meer lezen over de voorstellen voor het beleid. En ook voor jou als lezer zit er wat in. Via de nieuwsbrief deelt Folio maandelijks 'het beste uit de tijdschriften': een tiental artikels die je warm maken voor de rijke diversiteit die Folio met de aangesloten tijdschriften te bieden heeft. Volg via de website en Facebookpagina het aanbod en de nieuwtjes van de Folio-tijdschriften op de voet.