HOME arrow INFO arrow Infoberichten arrow Vier cultuurministers op een rij
Vier cultuurministers op een rij PDF Afdrukken E-mail
Image       

Op vrijdag 19 december 2014 lanceert Folio zich met een debat met vier Vlaamse cultuurministers in Bozar. Folio is een nieuw samenwerkingsverband tussen Vlaamse culturele, literaire en erfgoed-tijdschriften. Ook ons tijdschrift Brood & Rozen is er lid van.

Wat hebben Karel Poma, Luc Martens, Bert Anciaux en Sven Gatz gemeen? Antwoord: ze waren of zijn alle vier Vlaams cultuurminister. Samen belichamen ze meer dan dertig jaar Vlaams cultuurbeleid. Deze avond zitten ze op één rij.

Met de wijsheid der jaren blikken ze terug op hun keuzes en hun bijdragen, en onderzoeken ze wat Vlaanderen typeert in zijn omgang met cultuur. Tegelijk laten ze hun licht schijnen op de plannen van huidig minister Sven Gatz. Eén vraag loopt als een rode draad door het gesprek: wat is de verantwoordelijkheid van de overheid voor cultuur?

Werner Trio
(Klara) modereert.

Vier cultuurministers op een rij is de eerste publieke activiteit van Folio, een nieuwe koepel van 30 culturele, literaire en erfgoedtijdschriften. Samen willen ze de meerwaarde van tijdschriften meer zichtbaar maken. Voor het debat lanceert Folio zichzelf met een korte presentatie van de plannen. Ons tijdschrift Brood & Rozen maakt deel uit van deze nieuwe koepel.

Volg Folio alvast via zijn websiteFacebookpagina of nieuwsbrief.

Waar? BozarRavensteinstraat 23, 1000 Brussel
Wanneer? vrijdag 19 december 2014, 20-22 uur
 
Image