HOME arrow ONDERZOEK arrow Colloquium: vakbonden tijdens WO I
Colloquium: vakbonden tijdens WO I PDF Afdrukken E-mail
Image      Deze week wordt in Parijs het colloquium Le Syndicalisme à l'épreuve de la première guerre mondiale georganiseerd. Geert Van Goethem, directeur van Amsab-ISG, spreekt over de reconstructie van de internationale vakbeweging.
Wat is de maatschappelijk rol van arbeid en de actoren die arbeid vertegenwoordigen in een geglobaliseerde wereld? Die vraag kan je niet beantwoorden vanuit een zuiver nationaal kader. En ook niet door alleen maar naar vandaag te kijken. Je hebt een historisch perspectief nodig waarmee je vanuit een transnationale blik kijkt naar de lange termijn. 

Dit is een van de centrale objectieven van het colloquium dat deze week doorgaat in het Hotel de Ville van Parijs en georganiseerd wordt door het Centre d'histoire sociale du XXe siècle de l'Université Paris 1 en het Institut CGT d'histoire sociale. 

Geert Van Goethem, directeur van Amsab-ISG, werd door de organisatoren uitgenodigd om er te spreken over de reconstructie van de internationale vakbeweging. Een onderwerp dat hij behandelt vanuit de centrale vraagstelling. Je kan zijn bijdrage alvast hier raadplegen. 

Zie ook het volledige programma van het colloquium.