HOME arrow INFO arrow Infoberichten arrow Eritrea, het vergeten land
Eritrea, het vergeten land PDF Afdrukken E-mail
Image     

Op zaterdag 18 oktober 2014 om 15 u organiseert Amsab-medewerker Tecle Zere met de Eritrese gemeenschap een namiddag over Eritrea in Herberg Macharius, in samenwerking met de Buren van de Abdij en Amsab-ISG.

De laatste weken en maanden komt Eritrea vaak in het nieuws: duizenden vluchtelingen wagen de overtocht naar Italië en zoeken vandaar hun toevlucht in Europa, ook in België. Waarom ontvluchten Eritreeërs massaal hun land? En waarom weten we hier zo weinig over de toestand daar? Al meer dan een decennium zijn vrijheid van mening en een kritische pers er onbestaande. Wie geen propaganda voert voor het regime, wordt gevangen genomen en gemarteld.

De Eritrese gemeenschap organiseert samen met de Buren van de Abdij Eritrea, het vergeten land, een namiddag over de onhoudbare situatie in Eritrea met speciale aandacht voor de vele gewetensgevangenen die jarenlang in onmenselijke omstandigheden worden opgesloten zonder enige vorm van proces, zonder vooruitzichten. Het gaat om vele gedreven politici, kritische journalisten en gewone burgers die opkomen voor hun rechten en zich niet kunnen neerleggen bij de bikkelharde dictatuur van het Eritrese regime.

Programma:
- inleiding over de situatie in Eritrea
- getuigenissen van ex-gevangenen en van familieleden van gevangenen
- vragen vanuit het publiek
- muziek uit Eritrea door Almaz Abraha
- een minuut stilte om de gewetens- gevangenen te gedenken

We sluiten af met een Eritrese receptie met traditionele koffie en een hapje.

Wanneer? zaterdag 18 oktober van 15 uur tot 18 uur 
Waar? Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+, Gent. 
Gratis toegang, maar graag aanmelden op  Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

Voor meer informatie:
Tecle Zere: 0488 40 01 12,  Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
Piet Creve: 09 224 00 79,  Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Amsab-ISG bewaart sinds 1993 het archief van het Eritrea-Komitee Gent. Het materiaal van deze solidariteitsbeweging loopt van 1977 tot 1988 en bevat o.a. verslagen, affiches en brochures. Deze presentatie toont een selectie.