HOME arrow INFO arrow Ingezonden items arrow Verkiezingsnummer Sampol
Verkiezingsnummer Sampol PDF Afdrukken E-mail
Image Samenleving en Politiek publiceert naar aanleiding van de verkiezingen een extra dik nummer over waar deze verkiezingen echt over gaan. Het verschijnt op 22 mei 2014, maar je kan nu al je exemplaar bestellen.

Binnenkort is het eindelijk zover: dan laten we een lange en bitse campagne achter ons. We trekken naar de stembus om onze Vlaamse, federale en Europese parlementsleden te verkiezen  en mogen ons vervolgens verwachten aan ... waarschijnlijk nog meer giftige pijlen bij de regeringssamenstellingen. Het is geen fraai schouwspel.
Maar er staat veel op het spel. Op 25 mei staat ons sociaal model immers onder vuur. En dat beseffen zowel de verdedigers als de afbrekers ervan maar al te goed. U ook?
 
Dit zijn dan ook geen gewone verkiezingen. Niet minder dan onze sociale welvaartsstaat staat ter discussie: een sterke overheid; een herverdelingsagenda; solidariteit met al wie minder fortuinlijk is, niet in het minst via een robuuste sociale zekerheid; een middenveld dat mee beleid voert, enzovoort. Sampol vroeg aan een aantal scherpe pennen (Jos Geysels, Antoon Vandevelde, Frank Vandenbroucke, Luc Huyse, Celia Ledoux) wat voor hen de inzet van deze verkiezingen is. Daarnaast nemen enkele auteurs de verkiezingsprogramma's van de verschillende partijen rond een aantal 'vergeten campagnethema's' onder de loep. Want ook die vergeten thema’s zijn wel degelijk belangrijk. We brengen bijdragen van Mil Kooyman over cultuur, Saskia Van Nieuwenhove over jeugdzorg, Bogdan Vandenberghe over ontwikkelingshulp, Danielle Colsoul en Frederic Vanhauwaert over armoede, Steven van Hecke en Wouter Wolfs over sociaal Europa en Lieze Cloots over duurzame ontwikkeling.
 
Mis dit unieke verkiezingsnummer niet en bestel je exemplaar via  Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken