HOME arrow ONDERZOEK arrow Travelling Policies
Travelling Policies PDF Afdrukken E-mail
Image   Op vrijdag 13 juni 2014 organiseert het Centrum voor de Geschiedenis van Migranten (CGM) in het MAS in Antwerpen de internationale workshop Travelling Policies, over het Vlaamse en Nederlandse beleid en praktijk rond integratie. Als lidorganisatie van het CGM is Amsab-ISG medeorganisator.
Als er zich één thema bij uitstek leent tot comparatief onderzoek, is het wel migratie. Sterker nog, zonder (internationale) vergelijkingen hebben studies over migratie weinig relevantie. Het CGM programmeert daarom op 13 juni een studiedag over hoe in Vlaanderen en Nederland zowel het beleid als de praktijk rond integratie elkaar beïnvloeden. De Vlaams-Nederlandse casus wordt bovendien in een Europees perspectief geplaatst met sprekers uit Wallonië, Duitsland en Groot-Brittannië.

Amsab-ISG is sinds enkele jaren lid van het CGM, precies vanuit de overweging dat de eigen werking rond migratie veel te winnen heeft bij internationale samenwerking. Voor het eerst organiseert het CGM een studiedag op Vlaamse bodem. Samen met Karim Ettourki (KADOC-KU Leuven) brengt Amsab-medewerker Piet Creve een bijdrage over bronnen rond dit thema, met als titel Looking for traces on migration in the past and the present.

Travelling Policies. Convergence of Dutch and Flemish immigration and integration policies and practices put into a European comparative perspective, 1945-2005
Wanneer? vrijdag 13 juni 2014
Waar? Museum aan de Stroom, Room 9 Beaufort, Hanzestedenplaats 1, Antwerpen

In de flyer vind je het volledige programma en alle praktische informatie.