Amsab-ISG
Bagattenstraat 174
9000 Gent  
Tel.: +32 (0)9 224 00 79
Fax: +32 (0)9 233 67 11

Open maandag van 10 tot 17 uur, dinsdag tot vrijdag van 9 tot 17 uur

 

zie Contact

 
Volg ons ook op:
Facebook
FlickrYouTubeImage
 
Image
 
Image
 
Image
 
HOME
Amsab-ISG en IISG ontwikkelen digitaal depot PDF Afdrukken E-mail
Image Amsab-ISG gaat samenwerken met het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) in Amsterdam om het digitale depot dat we bouwden in het kader van het Europese project HOPE, verder te ontwikkelen.

Op 25 maart 2014 ondertekenden de directeurs, Geert Van Goethem (Amsab-ISG) en Henk Wals (IISG), in Amsterdam daarover een samenwerkingsovereenkomst. Beide instituten willen met de verdere ontwikkeling van HOPE niet alleen een volwaardig digitaal depot bouwen voor zichzelf, maar ook het gebruik ervan door andere instituten stimuleren. In eerste instantie denken we daarbij aan gebruikers binnen de International Association of Labour History Institutions (IALHI), het internationale netwerk van thematisch verwante archieven en bibliotheken.
 
Maar ook instellingen buiten dat netwerk die op onze expertise een beroep willen doen, zullen die mogelijkheid krijgen. Dat betekent dat ook Vlaamse culturele archieven die – op tijdelijke of permanente basis – een oplossing zoeken voor de duurzame bewaring van hun digitale collecties bij ons terecht zullen kunnen.