HOME arrow ONDERZOEK arrow Studiedag 'Vlaams-Brabant drinkt'
Studiedag 'Vlaams-Brabant drinkt' PDF Afdrukken E-mail
Vlaams Brabant drinkt Op zaterdag 10 mei 2014 vindt in brouwerij De Kroon in Neerijse een studiedag plaats in het kader van Vlaams-Brabant drinkt, een project van Amsab-ISG, KADOC-KU Leuven, ADVN en Liberaal Archief in opdracht van de Provincie Vlaams-Brabant.
Ben je geboeid door het rijke drankverleden van Vlaams-Brabant? Heb je interesse in de diversiteit van het regionale brouwerfgoed? Bent je actief in de toeristische, culturele of erfgoedsector en kom je regelmatig in contact met dit erfgoed? Of ben je als brouwer of bierliefhebber in de ban van de objecten, verhalen, gebruiken en gebouwen uit ons rijk drankverleden? Dan mag je zeker deze studiedag niet missen. 

Amsab-ISG, KADOC-KU Leuven, ADVN en Liberaal Archief werken in opdracht van de Provincie Vlaams-Brabant aan een historisch onderzoeksproject over de alcoholische drankcultuur in Vlaams-Brabant in de 19e en 20e eeuw. Het project Vlaams-Brabant drinkt belicht het rijke provinciale brouwerij-, stokerij- en horecaverleden, meer bepaald het roerend, onroerend en immaterieel erfgoed dat met de productie, distributie en consumptie van alcohol verband houdt. 

Op deze studiedag koppelen we de historische bevindingen aan hedendaagse praktijken van omgang met het regionale brouwverleden en -erfgoed. 

Sprekers uit het toeristische, culturele erfgoed- en professionele brouwersveld komen stimulerende ervaringen delen. De provincie wil zo inspirerende instrumenten aanreiken die de brug slaan tussen historisch onderzoek, zorg voor (on)roerend en immaterieel erfgoed, en publieksgerichte ontsluiting van dit erfgoed. 

Voor wie? 
Iedereen – geïnteresseerden, drankhebbers, erfgoedactoren, brouwers, cultuur- en toerismeprofessionals – met een warm hart voor drank en erfgoed is van harte welkom.  

Wanneer? Zaterdag 10 mei 2014, van 10 tot 16 uur
Waar? Brouwerij De KroonBeekstraat 20, 3040 Neerijse

Meer informatie over het programma en de inschrijvingsmogelijkheden vind je vanaf begin april op de website van de Provincie Vlaams-Brabant

De studiedag is een organisatie van de Provincie Vlaams-Brabant, Amsab-ISG, KADOC-KU LeuvenADVN en Liberaal Archief.