HOME arrow PUBLICATIES arrow Publicatieberichten arrow Voorintekening boek Gantoise 150
Voorintekening boek Gantoise 150 PDF Afdrukken E-mail
Image   In het kader van Gantoise 150 schrijft Amsab-medewerker Martine Vermandere momenteel een boek over de geschiedenis van KAA Gent. Dat verschijnt eind 2014, maar wie wil kan daar nu al op intekenen. Doe je dat voor 1 juni, dan komt ook jouw naam in het boek.
Wist je dat de Gantoise startte als turnclub in een van de grootste turnzalen van het land? Dat de clubkleuren niet altijd blauw-wit zijn geweest? En dat de atletiekpioniers van de club zich inspireerden op paardenrennen en in jockeypak trainden in de Gentse zoo?

Dat en nog veel meer, lees je in een rijk geïllustreerde publicatie die in december wordt voorgesteld.

Voor haar 150e verjaardag vroeg de sportvereniging KAA Gent aan Amsab-ISG om haar geschiedenis te reconstrueren in een boek. Auteur Martine Vermandere ging op zoek naar interessante, boeiende en merkwaardige gebeurtenissen over de multisportclub. 

Fran Herpelinck, medewerker van KADOC-KU Leuven, schrijft een tiental kaderstukken die het verhaal van de Gantoise in een bredere maatschappelijke context plaatsen. Daarbij is er bijzondere aandacht voor het thema sport en vrede.

Wil je het boek graag nu al bestellen? Dan kan je vooraf intekenen via het formulier op de campagnesite

De voorintekenprijs bedraagt € 20 (excl. verzendkosten). Later zal het boek te koop zijn aan € 24,50.

Als je voor 1 juni intekent, nemen we jouw naam op in het boek. Van zodra we de intekening ontvangen hebben, sturen we je een factuur toe. Eenmaal het boek verschenen is (december 2014), kan je het bij ons ophalen of bezorgen we je het via de post (verzendkosten worden dan nog aangerekend).

www.gantoise150.be