HOME arrow ONDERZOEK arrow Aftrap Gantoise 150
Aftrap Gantoise 150 PDF Afdrukken E-mail
Academische zitting Op 14 maart 2014 gaven we met een academische zitting in de Pacificatiezaal van het Gentse stadhuis het startschot voor Gantoise 150, de viering van 150 jaar multisportvereniging KAA Gent. Met een bonte mengeling van alle partners, sportmensen, politici ... werd het een warme avond om het feestjaar in te luiden.

Resul Tapmaz, Gents schepen van Sport, verwelkomde alle aanwezigen. Hans Vandeweghe, Gentenaar en voormalig sportjournalist, vertelde vervolgens onder meer over de weg die hij in zijn jeugd met zijn vader aflegde om naar KAA Gent te gaan kijken. Hij prees onze tijdlijn aan als 'een must voor iedereen die meer wil weten over de Gantoise'. Arnold Vanhaecke, coördinator van Gantoise 150, deed tot slot alle activiteiten voor het komende jaar uit de doeken.

Amsab-ISG publiceert in samenwerking met alle partners van het project eind 2014 een boek over de 150-jarige geschiedenis van de Gantoise. Daarop kan je nu al voorintekenen

Ook Het Nieuwsblad berichtte over de academische zitting.

Om jullie alvast wat warm te maken voor het boek posten we vanaf nu elke donderdag een weetje over 150 jaar KAA Gent op onze Facebookpagina.

 
Foto's © Bart Dewaele

Een initiatief van:

De unieke geschiedenis van de multisportvereniging KAA Gent wordt geschreven door:

Met de steun van: