HOME arrow COLLECTIE arrow Antwerpse collectie overgebracht naar Gent
Antwerpse collectie overgebracht naar Gent PDF Afdrukken E-mail
Image In onze nieuwsbrief van december kondigden we aan dat onze afdeling in Antwerpen sloot. Intussen werd de omvangrijke collectie (samen ruim 2,5 lopende kilometer archief) overgebracht naar onze Gentse depots.

Verspreid over een periode van drie maanden werd de collectie grondig gecontroleerd, zorgvuldig verpakt en verhuisd. Dit gebeurde grotendeels door het eigen personeel.

De collectie zal de komende maanden worden uitgepakt en op rek geplaatst. Ten laatste tegen 1 juli 2014 zullen alle archieven weer toegankelijk zijn. Om de archieven die vroeger in Antwerpen bewaard werden te raadplegen, is het raadzaam op voorhand contact op te nemen met onze leeszaalmedewerkers.

De verhuis zou nooit zo vlot verlopen zijn zonder de hulp van vzw ak[trac]tie, een afdeling van het Kortrijkse Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW). ak[trac]tie is een actief programma voor langdurig werkloze jongeren. De benaming, een samentrekking van ‘aktie’ en ‘attractie’, verwoordt sprekend de doelstelling: een creatieve en recreatieve en daardoor attractieve of aantrekkelijke waaier van (werk)activiteiten aanbieden aan jongeren die het moeilijk hebben om aan een job te geraken of er een te behouden.