Amsab-ISG
Bagattenstraat 174
9000 Gent  
Tel.: +32 (0)9 224 00 79
Fax: +32 (0)9 233 67 11

Open maandag van 10 tot 17 uur, dinsdag tot vrijdag van 9 tot 17 uur

 

zie Contact

 
Volg ons ook op:
Facebook
FlickrYouTubeImage
 
Image
 
Image
 
Image
 
HOME
12e Nacht van de Geschiedenis PDF Afdrukken E-mail
Image Op 25 maart 2014 vindt de twaalfde Nacht van de Geschiedenis plaats. Die staat dit jaar in het teken van het dagelijks leven tijdens de Eerste Wereldoorlog. Amsab-ISG organiseert in het Geuzenhuis een avond met fotograaf Michiel Hendryckx over het oorlogsdagboek van Heinrich Wandt.

Fotograaf Michiel Hendryckx is gefascineerd door Heinrich Wandt. Wandt was tijdens de Eerste Wereldoorlog secretaris van de arts van de Gentse Etappe, het gedeelte van het bezette land dat aan de frontlijn grensde en door militairen werd bestuurd. Wandts tweedelige boek Etappenleven te Gent, dat zowel in Duitsland als in België verscheen, is boven alles een antimilitaristisch pamflet.
Michiel Hendryckx schreef een uitgebreid voorwoord bij de heruitgave van 2013 en verzorgde ook een radiouitzending over het boek op Klara. Tijdens de Nacht van de Geschiedenis komt hij op vraag van Amsab-ISG hierover vertellen in het Geuzenhuis.

Het dagboek van Heinrich Wandt zal die avond te koop zijn.

Waar? Geuzenhuis, Kantienberg 9, Gent
Wanneer? 25 maart 2014 om 20 uur
Toegang gratis.

OPGELET: de inschrijvingen zijn intussen afgesloten, de zaal is helemaal volgeboekt.

Dankzij Michiel Hendryckx verwierf Amsab-ISG archiefmateriaal van Heinrich Wandt. Meer daarover kan je lezen in ons tijdschrift Brood & Rozen.

Bekijk hier het volledige programma van de Nacht van de Geschiedenis.