HOME arrow PUBLICATIES arrow Publicatieberichten arrow Hoera, een jubileum?!
Hoera, een jubileum?! PDF Afdrukken E-mail
Hoera, een jubileum

Tien jaar geleden verscheen Hoera, een jubileum?! voor het eerst. Toen als syllabus bij een vormingscyclus voor verenigingen, georganiseerd door de Provincie Vlaams-Brabant. De uitgave is intussen al aan zijn vierde editie.

Deze editie werd grondig herwerkt en werd niet langer opgevat als syllabus bij een cursus, maar als zelfstandige publicatie, â??een praktijkwijzer voor verenigingen en hun erfgoedâ??, zoals de ondertitel aangeeft.

In deze praktijkwijzer hebben enkele medewerkers van de culturele archieven (ADVN, Amsab-ISG, KADOC en het Liberaal Archief) hun jarenlange ervaringen inzake erfgoedzorg en publiekswerking gebald in een zeer toegankelijk werkje, dat vooral gericht is naar bestuursleden van verenigingen voor wie erfgoedzorg absoluut niet de core business is.Een eerste inleidend hoofdstuk gaat over het opzetten van een jubileumviering in het algemeen, een tweede hoofdstuk behandelt de zorg voor het eigen erfgoed, een derde hoofdstuk legt uit hoe je op een wetenschappelijke wijze kan omgaan met je eigen geschiedenis en een vierde hoofdstuk toont hoe je die geschiedenis kan vertellen of tonen aan een publiek.De publicatie wordt geflankeerd door een website (www.hoeraeenjubileum.be) met tientallen voorbeelden en talrijke verwijzingen en links naar andere ondersteunende organisaties, subsidiemogelijkheden enz.